A Premier League nem indít vizsgálatot az MU és az Everton ellen

Vágólapra másolva!
2007.05.06. 18:34
A Premiership irányító testülete vasárnap délután közleménybe cáfolta, hogy vizsgálatot indítana a Manchester United és az Everton ellen, noha az egyik hétvégi bulvárlap ennek lehetőségéről írt. A Premier League szerint egyik klub sem vétett a szabályok ellen Tim Howard ügyében.
Tim Howard kihagyta a Manchester United elleni találkozót
Tim Howard kihagyta a Manchester United elleni találkozót
Tim Howard kihagyta a Manchester United elleni találkozót
Tim Howard kihagyta a Manchester United elleni találkozót

A testület érvelése szerint a hálóőr pályára léphetett volna, de mivel a két klub másként egyezett meg, így végül erre nem került sor. A megállapodás semmilyen módon nem sértette az érvényben lévő szabályokat.

A hálóőr tavaly nyáron kötött kölcsönszerződést az Evertonnal, majd idén februárban végleges kontraktust kötött. Az MU azonban kikötötte, hogy Howard nem léphet pályára a két együttes április 28-i liverpooli összecsapásán.

A Sun vasárnapi verziójának számító News of the World az FA egyik illetékesére hivatkozva azt írta, hogy az MU jogtalanul „tiltotta el” Howardot a találkozótól, mert szerződését már véglegesítette az Everton. Így korábbi klubjának már nem lehetett volna lehetősége arra, hogy kikötést tegyen szerepeltetése ügyében.

A kezdés előtt egyébként a liverpooliak menedzsere, David Moyes azt sugallta, hogy szóbeli megállapodás született a két klub között az amerikai kapus kihagyása ügyében.

Az Everton szóvivője, Ian Ross is megerősítette, a februári szerződéskötés idején már bizonyos volt, a Manchester United ragaszkodik ahhoz, hogy Howard ne szerepelhessen április 28-án a Goodison Parkban. Az angol média szerint azonban a kölcsönszerződéseket a szezon bármelyik időszakában véglegesíthetik, noha a hivatalos átigazolási időszak augusztus 31-én, illetve január 31-én lejár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik