Csalódott kékek, a döntetlennek leginkább Manchesterben örülnek

Vágólapra másolva!
2007.04.22. 16:39
A bajnoki címvédő Chelsea gólnélküli döntetlent játszott a Newccastle United otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premiership) 35. fordulójában. Ez azt jelenti, hogy a londoni kékek hátránya három pont az éllovas Manchester Uniteddel szemben. Akárcsak a Chelsea, az MU is csupán döntetlenre volt képes a fordulóban.
Obafemi Martins és Claude Makelele párharca
Reuters
Obafemi Martins és Claude Makelele párharca
Obafemi Martins és Claude Makelele párharca
Reuters
Obafemi Martins és Claude Makelele párharca

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Az éllovas Manchester United szombaton óriási meglepetésre az Old Traffordon nem tudta két vállra fektetni a Middlesbrough gárdáját (1-1), ez pedig azt jelentette, hogy a bajnoki címvédő Chelsea győzelem esetén egy pontra megközelítheti a listavezetőt.

A 7. percben egy vitatható jelenet után hördült fel a közönség, Kalou előbb berobogott a tizenhatoson belülre, majd középre adott, a labda pedig Stephen Carr karjára pattant, Hasley játékvezető azonban továbbot intett.

Az első negyedóra végén Michael Ballack megsérült, a német középpályást hiába ápolták, nem tudta vállalni a folytatást. Mourinho a harcképtelenné vált játékos helyén John Obi Mikelnek szavazott bizalmat.

A 28. percben Kieron Dyer kísérletezett távolról, Petr Cechnek azonban nem kellett játékba avatkoznia, mivel a labda mellé szállt.

A 34. percben ismét Stephen Carr volt a főszereplő, ezúttal a másik tizenhatoson belül kavart port. Ferreira szorításában a földre esett, a sípmester ezúttal sem adott büntetőt.

A 44. percben az előrehúzódó Wayne Bridge került lövőhelyzetbe, ez a próbálkozás azonban magasan fölé szállt. Az első játékrészben látottakkal leginkább a Newcastle lehetett elégedett, a hazaiak közül különösen Steven Taylor és James Milner volt aktív.

A térfélcsere után az első gólhelyzetig alig másfél percet kellett várni, egy lecsorgó labdára Frank Lampard csapott le, majd 14 méterről, ígéretes helyzetből fölé bombázott.

Az 57. percben Cechnek akadt védenivalója, a cseh portásnak Butt átadása után Dyer közeli lövését kellett bravúrral hárítania.

Ugyan mindkét kapu előtt adódtak gólhelyzetek, de a játék a hajráig lassan csordogált a játék. A végjátékban azonban újra felélénkült a találkozó. A Newcastle óriási lehetőséget szórakozott el, a túloldalon pedig Joe Cole pörgetett bele Ferreira középre adásába, a labda centiméterekkel kerülte el a kapu jobb alsó sarkát.

Ezen a délutánon gólképtelen volt a Chelsea, ezzel pedig véget ért egy sorozat, hiszen az elmúlt húsz mérkőzésen rendre betaláltak a "kékek".

ANGOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIERSHIP)

35. FORDULÓ
Newcastle United - Chelsea 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik