A 88. percben még vesztésre állt, de végül győzött a Tottenham

Vágólapra másolva!
2007.03.04. 19:31
A West Ham United már két góllal is vezetett hazai pályán a Tottenham ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának utolsó mérkőzésén, de a vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak. A 85. percben Zamora győzelmet sejtető gólt fejelt, de Berbatov szabadrúgásból egyenlített, majd a hosszabbítás ötödik percében egy kontra után a győzelmet is megszerezték a vendégek.
Paul Konchesky (West Ham, balra) és Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur, jobbra) küzdelme a mezőnyben
Reuters
Paul Konchesky (West Ham, balra) és Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur, jobbra) küzdelme a mezőnyben
Paul Konchesky (West Ham, balra) és Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur, jobbra) küzdelme a mezőnyben
Reuters
Paul Konchesky (West Ham, balra) és Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur, jobbra) küzdelme a mezőnyben

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Tévez beadásából Noble nyitotta meg a gólok sorát a 16. percben, majd a végig nagy kedvvel játszó argentin szabadrúgásból gyönyörű gólt szerzett. Tévez gólörömében mezét levéve a lelátóra szaladt, ahol csak a rendezők hathatós segítségével szabadult a gratuláló tömegből.

A küzdelmes mérkőzésen a hazaiaknak állt a zászló, akik egyértelműen uralták a játékot.

A második félidő elején aztán büntetőt rúghattak a vendégek, amelyet a volt West Ham-játékos, Defoe értékesített biztosan.

Az addig sem kisasszonyfutballt idéző játék hirtelen felpaprikázódott: szikrázott a levegő, repkedtek a sárga kártyák.

Parádés góllal egyenlítettek a vendégek: középpályás labdaszerzés után egy jobboldali beadást a hosszún Lennon a levegőben úszva sarokkal tett középre, az érkező Tainio pedig kapásból vágta a labdát a kapu jobb oldalába.

Nagy hajrát nyitottak az addig is jobb hazaiak, amelynek eredményeként Tévez jobboldali szabadrúgását Zamora fejelte védhetetlenül a vendégek kapujába.

Már ünnepre készültek a hazaiak, amikor a vendégek ígéretes szabadrúgáshoz jutottak a West Ham tizenhatosánál, középről. Berbatov egyet lépve mesterien csavart a jobb felsőbe, ismét egyenlő volt az állás.

Négy perces hosszabbítást jelzett a játékvezető, a tabella utolsó helyén szerénykedő hazaiak a győzelem reményében kitámadtak.

Az utolsó lehetőségük is elakadt azonban és minden bizonnyal ez lett volna a mérkőzés végeredménye, ha a megszerzett labdával nem öt vendégjátékos indított volna kontrát két hátráló hazai védő ellenében.

Defoe végül egyedül gondolta megoldani a helyzetet, 14 méteres lapos lövését azonban még védte Green, ám a kipattanó labdára egyedül érkezett Stalteri, akinek öt méterről nem okozott gondot az üres kapuba helyezni.

Az élvonalban sereghajtó West Ham 18. vereségét szenvedte el a szezonban, a nyolcadikat hazai pályán.

Az idegenben nem túl acélos Tottenham harmadik győzelmét aratta vendégként, a szezonban már 12-nél tartanak.


A Blackburn Rovers egygólos győzelmet aratott a Bolton Wanderers otthonában. A vendégek McCarthy büntetőből szerzett találataival egészen a hajráig biztosan vezettek, Nicolas Anelka révén a hazai válasz későn érkezett.


PREMIER LEAGUE, ANGOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

29. FORDULÓ:
Bolton Wanderers – Blackburn Rovers 1-2 (Anelka 88., ill. McCarthy 58., 68. - mindkettőt 11-esből)
West Ham United – Tottenham Hotspur 3-4 (Noble 16., Tévez 41., Zamora 85., ill. Defoe 51. – 11-esből, Tainio 63., Berbatov 88., Stalteri 95.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik