MU: nem lesz januári „nagybevásárlás”

Vágólapra másolva!
2007.01.03. 12:44
A Manchester United ragaszkodik a „hagyományokhoz”, ezért a január 1-jén kezdődött téli átigazolási időszakban nem tervez nagyobb pénzköltést. Ezt David Gill főigazgató jelentette ki, igaz arra a kérdésre nem akart válaszolni, hogy tesz-e kísérletet a klub a Bayern Münchenben szereplő, s régóta csábított Owen Hargreaves megszerzésére.
Gólöröm manchesteri módra...
Reuters
Gólöröm manchesteri módra...
Gólöröm manchesteri módra...
Reuters
Gólöröm manchesteri módra...

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Pénzünk biztosan lenne több átigazolásra, de nálunk az a tradíció, hogy a jelentősebb szerződéskötésekre a nyári időszakban kerül sor. Szerintem ezt folytatjuk, de nem zárjuk ki, hogy szakítunk a hagyománnyal, ha lesz olyan terület, amelyiken tennünk kell valamit. De nem hiszem, hogy most nagyobb üzletet kötnénk” – mondta David Gill a klub hivatalos honlapjának.

A Manchester United főigazgatója hozzátette: Henrik Larsson időleges megszerzése kiváló befektetésnek tűnik, s a svéd csatár mellett még lesznek régi-új játékosok a keretben, hiszen több kölcsönjátékos is visszatér.

A klub hivatalos honlapja, a manutd.com internetes oldal természetesen kitért Hargreaves ügyére is, s a válasz sokat(?) sejtető volt.

„Tudjuk, hogy milyen területen akarunk erősíteni, de többet nem mondhatok. Nem kommentálnám a Hargreaves-kérdést” – zárta mondandóját David Gill.

David Gill
www.manutd.com
David Gill
A kanadai születésű, angol válogatott középpályást már a nyáron le akarta igazolni a Manchester United, de a Bayern München visszakozott a megegyezés után, sőt nemzetközi „feljelentéssel” fenyegette meg a szigetországi klubot.

Owen Hargreaves a szezon elején lábát törte, így a bajorok sem vethették be, igaz már közel a visszatérés. A Bayern továbbra is ragaszkodik a futballistához, de nemrég Uli Hoennes klubmenedzser már árnyaltabban fogalmazott, s a korábbi elzárkózás után már hagyott „kiskaput” a Manchester Unitednek, így elképzelhető, hogy hamarosan mégis megegyezés születik.

A főigazgató által említett „januári visszafogottság” azért nem teljesen fedi a valóságot, hiszen az elmúlt években Louis Saha, Patrice Evra és Nemanja Vidics is télen érkezett, és mára mindhárman stabil tagjai Sir Alex Ferguson együttesének. Nevezett trióért bizony fontmilliókat kellett fizetni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik