MU: „Az ötvenes években játszott így a csapat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.24. 15:58
A Manchester United korábbi ügyvezető igazgatója, David Gill szerint a „vörös ördögök” jelentősen alulteljesítenek a szezonban, ami szerinte a csapat játékstílusával van összefüggésben.

„Nem fogok ott ülni a lelátón és azt mondani, hogy ez látványos. Számomra nagy jelentőséggel bír, amit a múltban elért a klub, de a játékosoknak is érezniük kell ezt. A Manchester United az ötvenes években játszott így. Támadófutballt akarunk, és meggyőződésem, hogy ennek az előrelépésben is kulcsszerepe van” – mondta Gill, aki több mint tíz esztendőn át volt ügyvezető, és Sir Alex Fergusonnal együtt távozott a klubtól 2013-ban, hogy átadja a helyét Ed Woodwardnak.Gill, aki több mint tíz esztendőn át volt ügyvezető, és Sir Alex Fergusonnal együtt távozott a klubtól 2013-ban, hogy átadja a helyét Ed Woodwardnak.

A jelenleg már a FIFA alelnökeként ügyködő sportvezető nem tagadta, hogy szombat este inkább moziba ment a meccs helyett, ugyanakkor nem gondolja, hogy a Manchester United visszafordíthatatlan válságba került Ferguson távozásával.

„Unalmas lenne, ha minden esztendőben ugyanaz a csapat nyerné meg a bajnokságot. Kettőezer-háromban megnyertük a Premier League-et, de aztán koplalós időszak jött Alex Fergusonnal is, hiszen kétezer-hétig nem nyertünk újra. Ezt el kell fogadni, ez adja a játék izgalmát” – mondta Gill a brit közszolgálati rádió egyik műsorában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik