Rondo nélkül is nyert a Boston New Yorkban

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.01.08. 09:45
null
Garnett és a Celtics sok problémát okozott Carmelo Anthonynak (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra hét találkozót játszottak a csapatok, s nem kevés meglepetés született ezen a játéknapon. A ligautolsó Washington elverte a ligaelső Oklahoma Cityt, méghozzá egy újonc, Bradley Beal vezérletével, a Boston Celtics pedig az eltiltott Rajon Rondo távollétében is diadalmaskodott a Knicks ellen, ráadásul idegenben. Portlandben csak hosszabbítás után tudott győzni a Blazers a borzasztó formában lévő, ám most jól teljesítő Orlando ellen, a Dallas pedig Salt Lake Cityben is kapitulált. Nézzük, hogyan alakultak az egyes összecsapások!

Washington Wizards–Oklahoma City Thunder 101–99

Az utolsó negyedig úgy nézett ki, hogy ha döcögve is, de hozza a kötelezőt a keleti túrán lévő Thunder, amely a liga legjobb mérlegét birtokolva léphetett pályára az abszolút sereghajtó Washington csarnokában. Ám jött a végül 22 egységig jutó Bradley Beal, illetve a kulcspillanatban 3+1-es akciót értékesítő Martell Webster, és fordítottak a hazaiak. Maradt viszont válasza Kevin Durantnek, aki egy irdatlan nagy triplával egalizált, ám volt még hátra pár szekundum, ami elég is volt Bealnek arra, hogy egy szép csel után egy nehéz dobással kivívja a győzelmet övéinek. Nem akármi, hogy a még így is a liga legvégén kullogó fővárosi alakulat megverte mindkét konferencia első helyezettjét már ebben a szezonban (korábban a Miami járt pórul Washingtonban).

Nemcsak a szakma miatt érdemes meccsre járni
Nemcsak a szakma miatt érdemes meccsre járni

A Wizards legjobb dobói: Beal 22, Webster 22, Seraphin 19
A Thunder legjobb dobói: Durant 29, Ibaka 26, Westbrook 17


New York Knicks–Boston Celtics 96–102

Mivel Rajon Rondo 24 órával korábban az egyik játékvezetővel kerül minimális testi kontaktusba, így a kétmeccses győzelmi szériával a tarsolyában érkező Boston nem számíthatott legjobb játékosára, ám a Madison Square Gardenben legendásan nagy mérkőzéseket teljesítő Paul Pierce ráncba szedte a Rivers-legénységet, és győzelemre vezette a vendégeket.

Carmelo Anthony agya ezúttal tényleg eldurrant, és előbb értelmetlen dobálózásba kezdett a Knicks ásza, majd egy technikait is kiharcolt magának, végül pedig az ellenfél öltözője felé is tett egy látogatást a lefújás után. Pedig rosszabb helyzetbe nem került a New York, ugyanúgy tisztán második a Knicks, mint eddig, a Celtics viszont egyre biztatóbb játékkal már újra 50 százalékon áll.

A Knicks legjobb dobói: JR Smith 24, Anthony 20, T. Chandler 13, Stoudemire 13
A Celtics legjobb dobói: Pierce 23, Garnett 19, J. Green 16



PLUSZ, MÍNUSZ
A nap hőse: Bradley Beal, aki újonc létére győztes kosarat szerzett a tavalyi finalista Thunder ellen.
A nap lúzere: A Dallas Mavericks, amelyen úgy fest, már semmi és senki sem segít az idén, lassan ki lehet mondani, hogy elérhetetlen messzeségbe került a rájátszás Nowitzkiék számára.

Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 118–92

Bár jól startolt a továbbra is Anderson Varejao nélkül küzdő Cavaliers, összességében esélye sem lehetett a Scott-legénységnek az idegenbeli bravúrra. A 24 pontos, 11 lepattanós dupla duplát szállító Carlos Boozer mellett többen is elég jó egyéni teljesítményt hoztak, a Robinson, Gibson, Belinelli trió pedig nagyon megszórta a clevelandi cseréket, úgyhogy igen korán el is dőlt a találkozó.

A Bulls legjobb dobói: Boozer 24, Deng 19, T. Gibson 8
A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 18, Irving 15, Miles 15


New Orleans Hornets–San Antonio Spurs 95–88

Lendületbe jött a Hornets, amely Eric Gordon felépülése óta gyakorlatilag egy másik csapat, mint volt korábban idén. A hazaiak 24 pontot elérő sztárja mellett Greivis Vásquez 14 pontot és 11 gólpasszt hozott össze Tony Parkerrel szemben, a vendégek pedig képtelenek voltak a negyedik negyedben visszavenni az irányítást, így kimagasló egyéni teljesítmények hiányában alulmaradt a San Antonio, ami azért nem kis meglepetés.

A Hornets legjobb dobói: E. Gordon 24, A. Davis 17, Vásquez 14
A Spurs legjobb dobói: Ginóbili 21, T. Parker 16, Duncan 13

Utah Jazz–Dallas Mavericks 100–94

A 20 pontos Dirk Nowitzki fémjelezte Mavericks az utóbbi hetekben a legkülönfélébb módjait mutatta be annak, hányféleképpen lehet kikapni az NBA-ben. Ezúttal előnyről bukott el a negyedik negyedben a texasi gárda, pedig nagyon nem fogott ki jó napot a Mo Williams nélkül harcoló Jazz. A 27-et szóró Gordon Hayward viszont megadta azt a plusz löketet a kispadról beállva, amire az addigra már nagyon fásulttá váló dallasiak képtelenek voltak reagálni, egy 26–14-es utolsó 12 perccel ért célba a Utah.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 27, Al Jefferson 15, Millsap 14
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 20, Kaman 14, Mayo 13

Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 81–113

Talán senki sem számított ennyire sima összecsapásra Sacramentóban, de a Grizzlies egyszerűen sokkal frissebb volt, mint a keleti túrájukról éppen most visszatérő hazaiak, így a 11-ből 10-es mezőnyözéssel 26 pontot elérő Wayne Ellington főszereplésével kiütötte a Memphis Keith Smart alakulatát. DeMarcus Cousinst 10 ponton tartották Marc Gasolék, a visszatérő Tyreke Evans pedig még nem volt komoly tényező ezen a meccsen (5 pont 12 perc alatt), a vendégeknél viszont szinte mindenki hozott egy jó átlagot legalább.

A Kings legjobb dobói: Salmons 17, J. Thompson 12, Cousins 10
A Grizzlies legjobb dobói: Ellington 26, Z. Randolph 17, Conley 15

Portland Trail Blazers–Orlando Magic 125–119 – hosszabbítás után

A Magic nem adta magát könnyen, nagyon nem szerette volna zsinórban kilencedik vereségét is benyelni a Vaughn-legénység, de végül megmentette a mérkőzést a 27 pontos, 10 lepattanós Aldridge fémjelezte Blazers. JJ Redick 29-es idénycsúcsa, illetve a rendes játékidő végén az egyenlítő triplát szerző Nelson 21 pontos, 12 gólpasszos produkciója elég volt a nagy hajrához, de a célba éréshez már nem. Az oregoniak így már négy győzelemmel állnak 50 százalék felett, ami nem kis meglepetés a velük szemben elvártakhoz képest.

A Blazers legjobb dobói: Aldrdige 27, Matthews 24, Hickson 20
A Magic legjobb dobói: Redick 29, Afflalo 24, Nelson 21

NBA
ALAPSZAKASZ, 66. JÁTÉKNAP
Washington Wizards–Oklahoma City Thunder 101–99
New York Knicks–Boston Celtics 96–102
Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 118–92
New Orleans Hornets–San Antonio Spurs 95–88
Utah Jazz–Dallas Mavericks 100–94
Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 81–113
Portland Trail Blazers–Orlando Magic 125–119 – h. u.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik