NHL: Ovecskin duplázott, lenullázták a Penguinst

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 07:58
null
Braden Holtby (Washington) takarít a kapuja előtt, többek között a kilátását takaró Brandon Sutter (Pittsburgh) sem menekülhetett (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a legutóbbi játéknapon a New Jersey Devils szétlövéssel nyert otthon a Toronto Maple Leafs ellen, míg a Capitals Washingtonban lenullázta a Pittsburgh Penguinst. A Los Angeles Kings hétgólos mérkőzésen minimális különbséggel bizonyult jobbnak a Chicago Blackhawksnál.


Az utóbbi három idény két bajnoka csapott össze Los Angelesben, ahol a helyi Kings nagy csatában nyert a Chicago Blackhawks ellen. Két harmad után még 2–2 volt az állás, ám a címvédő és 2012-ben is Stanley-kupa-győztes hazaiak jobban hajráztak a legutóbb 2013-ban bajnok riválisuk ellen. Jeff Carter 2 góllal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. A Kings négy vereség után először győzött.

A New Jersey Devils az 58. percben egyenlített, majd a szétlövésben megszerezte a bónuszpontot a sorozatban hetedik vereségét elkönyvelő Toronto Maple Leafsszel szemben.

A Washington Capitals többek között Braden Holtby 27 védésével és Alekszandr Ovecskin két góljával verte 4–0-ra a Pittsburgh Penguinst. Az orosz csatár immár 29 gólos a szezonban, ezzel az élre ugrott. Ovecskin az utóbbi 13 mérkőzésén 13-szor volt eredményes.

NHL
ALAPSZAKASZ

New Jersey Devils–Toronto Maple Leafs 2–1 – szétlövéssel
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 4–0
Los Angeles Kings–Chicago Blackhawks 4–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik