NHL: december 9. óta nem lehet bevenni a Tampa erődjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.01. 07:17
null
„Adod, tesó? Milan (Ottawa, 9) és Zbynek Michálek összecsapása az Ottawa–Arizona meccsen (Fotó: Reuters)
Sorozatban a tizedik mérkőzését nyerte meg hazai jégen a Tampa Bay Lightning az észak-amerikai jégkorongligában (NHL): a floridai csapat ezúttal a Columbus Blue Jacketset győzte le 3–1-re az Amalie Arénában. A tampai együttes legutóbb december 9-én kapott ki otthon a Washington Capitalstól.

 

A Tampa mérlege kiváló hazai pályán 26 mérkőzéséből 21-et megnyert (ehhez képest idegenben 25/11 a mutatója), februárban azonban nehéz hónap vár rá, hiszen 12 meccséből nyolcat idegenben játszik, mindegyiket Nyugati főcsoportbeli ellenféllel szemben.

Az elmúlt hetekben feljövőben van a Boston Bruins, amely ezúttal a bajnok Los Angeles Kingset győzte le 3–1-re a duplázó Brad Marchand vezetésével. A Bocsok a legutóbbi tíz fellépésük közül már a nyolcadikon gyűjtötték be mind a két pontot.

Különös meccset hozott a San Jose Sharks kapusa, Antti Niemi számára a legutóbbi este, hiszen a finn kapus korábbi csapata, a Chicago Blackhawks ellen nézett farkasszemet, amellyel korábban Stanley-kupát nyert. Nos, a kapuvédőn nem múlt semmi, a meccs hőse volt 31 védéssel, hibátlan teljesítményével, így a Blackhawks Melker Karlsson és Joe Thornton üres kapus gólja után elvérzett a Cápák vendégeként.

A Montreal Canadiens 1–0-ra legyőzte Max Pacioretty találatával a Washington Capitalst, így a fővárosiaknál elmaradt Alekszandr Ovecskin ünneplése. Az orosz szélső 30. gólját szerezheti a szezonban, 10. NHL-idényéből 10. alkalommal. Hogy ez milyen nagyszerű tett, jól mutatja, hogy a tíz, legalább 30 gólos alapszakaszra az NHL-karrier kezdetétől fogva mindössze négy játékos volt képes: Mike Bossy, Wayne Gretzky, Jari Kurri és Mike Gartner.

Rendkívüli volt az Ottawa–Arizona meccs, hiszen két-két testvérpár is összecsapott, sőt, Milan (Ottawa) és Zbynek Michalek egyaránt betalált a 60 perc során, és a Stone fivérek közül is betalált Mark (Ottawa), így Mike lehetett a legcsalódottabb a végső dudaszó után, már csak azért is, mert csapata 7–2-re simán kikapott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–Washington Capitals 1–0 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings–New York Islanders 4–1
Ottawa Senators–Arizona Coyotes 7–2
Boston Bruins–Los Angeles Kings 3–1
New Jersey Devils–Florida Panthers 3–1
New York Rangers–Carolina Hurricanes 4–1
Philadelphia Flyers–Toronto Maple Leafs 1–0
Winnipeg Jets–Dallas Stars 2–5
Tampa Bay Lightning–Columbus Blue Jackets 3–1
Calgary Flames–Edmonton Oilers 4–2
San Jose Sharks–Chicago Blackhawks 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik