Hihetetlen fordulatok, megint a Patriots játszhat Super Bowlt!

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 00:31
null
Rex Burkhead (középen) okkal mosolyog, hosszabbításban szerzett TD-je Super Bowl-részvételt ért a Patriotsnak (Fotó: Getty Images)
Elképesztően izgalmas végjáték után, hosszabbításban a New England Patriots harcolta ki a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjén, a Super Bowlon való részvételt, ezzel eldőlt, hogy a Patriots játszik az NFC-győztes Los Angeles Rams ellen. A Hazafiak rendkívül fordulatos mérkőzésen győzték le a hatalmasat küzdő Kansas City Chiefst (pedig a Főnökök 24 pontot szereztek a negyedik negyedben). Ezzel a Pats a legutóbbi 5 évben már negyedszer játszhat a fináléban – legutóbb 2018-ban, az 52. Super Bowlon is szerepeltek, ám akkor alulmaradtak a Philadelphia Eaglesszel szemben.


Alaposan bekezdett a főcsoportdöntőben a New England Patriots, hiszen a vendégek már az első támadásuk során előnybe kerültek: 15 játék alatt 80 yardot haladtak Tom Bradyék, végül Sony Michel szerezte meg a vezetést egy rövid futással – 0–7!

A Chiefs nem tudott válaszolni, viszont következő támadósorozatából megint TD-t szerezhetett volna a Pats – ha Brady nem adta volna el a labdát... A klasszis irányító passzát Reggie Ragland húzta le a végzónában, így touchdown helyett jöhetett a KC.

Patrick Mahomes és a Kansas City Chiefs támadóegysége a második negyedben adott magáról először életjelt – az ifjú irányító Tyreek Hillt 42 yardos passzal találta meg, ám pontszerzés helyett maradt a punt, miután egy játékban 14 yardot vesztettek a Főnökök.

Még a nagyszünet előtt tudta növelni előnyét a Patriots, James White 30 yardos futásával alapozta meg a sikeres támadást, végül Brady 29 yardos átadását Phillip Dorsett húzta le a célterületen belül Steven Nelson szorításában – 0–14!

A szünet után egyből reagált a Chiefs: Mahomes 54 yardos passzát Sammy Watkins kapta el, a hat pontot végül Travis Kelce elkapásával biztosította a Kansas City – extra ponttal 7–14-re módosult az állás.

Stephen Gostkowski is feliratkozott az eredményjelzőre a harmadik negyed vége felé közelítve egy sikeres 47 yardos mezőnygóllal, ezzel tízpontosra növelve a Pats előnyét – 7–17.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az 53. Super Bowlt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Tudott azonban válaszolni a Chiefs, a negyedik játékrész elején egy J.C. Jackson-szabálytalanság után 1 yardról jöhetett a Kansas City, Mahomes oda is dobta a labdát Damien Williamsnek – 14–17.

A záró játékrészben különösen izgalmas jeleneteket is láthattunk: a Kansas City Chiefs egyik puntja után Julian Edelman közelítette meg a labdát, ám nem vette fel – bizonyos kameraállásból úgy tűnt, mintha hozzáért volna, és mivel utána a Chiefs begyűjtötte a labdát, a hazaiak jöhettek volna. Ám a visszanézés után a játékvezetők úgy ítélték meg, a Pats 11-ese nem ért a labdához, így jöhetett Brady...

...ám vélhetően még az előző szituáció motoszkált Edelman fejében: a Hazafiak 12-esének passzát az elkapó nem tudta megfogni, a róla felpattanó labdát megszerezte Daniel Sorensen, a Chiefs pedig két játékból megszerezte a vezetést Damien Williams révén – 21–17!

Erre még a Patriots is tudott reagálni egy parádés támadássorozattal, melynek végén Sony Michel negyedik próbálkozásra nemcsak a first downt, hanem a TD-t is megcsinálta! 21–24!

Ha bárki azt hitte, hogy itt a vége, tévedett: a Chiefs visszaszerezte a vezetést Damien Williams újabb hatpontosával – 28–24 –, erre a Pats Rex Burkhead TD-jével, a Kansas City pedig Harrison Butker mezőnygóljával válaszolt.

31–31-nél jöhetett a hosszabbítás, amelyben a pénzfeldobást megnyerő Pats már nem engedte labdához jutni a Chiefst: a lehengerlő támadássorozat végén Rex Burkhead futott be a célterületre, ezzel megnyerve a meccset a Patriotsnak – 31–37.

Ezzel eldőlt, hogy New England Patriots–Los Angeles Rams összecsapást láthatunk az 53. Super Bowlon Atlantában – Tom Brady kilencedik döntőjét játszhatja, a Patriots a legutóbbi 5 évből negyedszer ér oda a szezon legfontosabb meccsére.

Csak azt kívánhatjuk, hogy legyen a konferenciadöntőkhöz hasonlóan izgalmas csata a nagydöntőben is.

Az NFC döntőjéről IDE KATTINTVA olvashat!

NFL 2018, RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORTDÖNTŐ
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–New England Patriots (2.) 31–37 (7–0, 7–0, 3–7, 14–24, 0–6) – hosszabbítás után
NFC
New Orleans Saints (1.)–Los Angeles Rams (2.) 23–26 (13–0, 0–10, 7–7, 3–6) – hosszabbítás után

NFL 2018, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2019. január 5. – január 6.)
AFC
Houston Texans (3.)–Indianapolis Colts (6.)
7–21
Baltimore Ravens (4.)–Los Angeles Chargers (5.) 17–23
NFC
Chicago Bears (3.)–Philadelphia Eagles (6.) 15–16
Dallas Cowboys (4.)–Seattle Seahawks (5.) 24–22
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2019. január 12. – január 13.)
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–Indianapolis Colts (6.) 31–13
New England Patriots (2.)–Los Angeles Chargers (5.) 41–28
NFC
New Orleans Saints (1.)–Philadelphia Eagles (6.) 20–14
Los Angeles Rams (2.)–Dallas Cowboys (4.) 30–22
KONFERENCIADÖNTŐK (2019. január 20. – január 21.)
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–New England Patriots (2.) 31–37 – h.u.
NFC
New Orleans Saints (1.)–Los Angeles Rams (2.) 23–26 – h.u.
SUPER BOWL 53 (2019. február 4.)
New England Patriots (2.)–Los Angeles Rams (2.) 0.30
*Mercedes-Benz Stadium (Atlanta, Georgia)
A rájátszás összes mérkőzését élőben közvetíti a Sport Tv.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik