NHL: a Rangers nyerte a New York-i derbit, Crosby utolérte Gretzkyt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 09:33
Forró pillanat a Rangers kapuja előtt a New York-i derbin (Fotó: Getty Images)
Címkék
A Rangers 5–2-re legyőzte az Islanderst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi New York-i derbijén, és egypontnyira megközelítette a Keleti főcsoportot vezető Bostont. A keleti élboly tagjai közül nyert a Carolina, a nyugati topcsapatok közül a Winnipeg, behúzta meccsét a címvédő Vegas, sorozatban a negyedik sikerével kapaszkodik a St. Louis.

Az Islanders 2–2-ig tartotta magát, Jonny Brodzinski a második harmad vége felé ütötte azt a gólt, amelyik után a Rangers már végig vezetett. A piros-kékek a legutóbbi hat mérkőzésükből az ötödiket nyerték meg.

A Chicago Blackhawks jelentős lemaradásban van, biztosan lemarad a playoffról, ám akadnak villanásai: ilyen volt a vasárnapi harmadik harmad nem egészen másfél perce (1:23), amelynek során játékosai háromszor is betaláltak a San Jose kapujába.

 

A nemrégiben Pittsburghből érkező Jake Guentzel megszerezte első gólját a Carolina Hurricanes színeiben, csapata 7–2-re győzött Ottawában.

Sidney Crosby gólt és assziszot is jegyzett, csapata, a Pittsburgh 6–3-ra megverte a Detroitot. A megelőző 11 mérkőzésén a kapuba egyetlenegyszer sem betaláló Crosby az 583. gólját szerezte a Pittsburgh kötelékében, ezzel utolérte a hetedik helyezett Wayne Gretzkyt abban az NHL-rangsorban, amelyik az egy klub színeiben szerzett gólokat összesíti.

 

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–New York Islanders 5–2
Vegas Golden Knights–New Jersey Devils 3–1
Chicago Blackhawks–San Jose Sharks 5–2
Columbus Blue Jackets–Winnipeg Jets 1–6
Ottawa Senators–Carolina Hurricanes 2–7
Pittsburgh Penguins–Detroit Red Wings 6–3
St. Louis Blues–Anaheim Ducks 4–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik