NBA: kiütötte a Kings a Nuggetset, nem bírt az Atlantával a Philadelphia – videók

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.02.10. 09:01
Jokicsnak (balra) sem sikerült megállítania a tripla-duplát szerző Sabonist (Fotó: Getty Images)
A Sacramento Kings meglepően simán, 135–106-ra győzte le a címvédő Denver Nuggets, az Atlanta Hawks 127–121-es győzelmet aratott a Philadelphia 76ers otthonában, míg a Los Angeles Lakers 139–122-re verte a New Orleans Pelicanst az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

A Denver és a Sacramento ugyan egy pontgazdag és nagyon kiélezett első negyedet játszott egymással, azonban a folytatásban hamar jött a fordulat. A Nuggetstől nem megszokott módon teljesen elvesztette a csapat a kontrollt és mire észbekaptak, a félidőre már tízpontos hátrányban voltak. A folytatásban sem tudta összeszedni magát a coloradói gárda, az olló csak egyre tovább nyílt, így a záró etapban már nem is igazán játszatta egyik fél sem a kezdőit. 

A győztes oldalon Domantas Sabonisnak 30 perc is elég volt, hogy összeszedjen egy triple-duplát, a litván sztár végül 17 ponttal, 17 lepattanóval és tíz gólpasszal zárt, a csapat legeredményesebb dobója azonban Malik Monk volt, aki 23-ig jutott. A címvédőnél természetesen Nikola Jokics játszott a legkiemelkedőbben, ő is 23 pontot dobott jutott, de összeszedett mellé még nyolc pattanót és kiosztott hét asszisztot is. 

A sokáig MVP (legértékesebb játékos) díjra esélyesnek tartott Joel Embiid nélkül kellett a Philadelphiának pályára lépni az Atlanta ellen, és így nem is sikerült megszerezni a győzelmet. A Hawks sokkal jobban kezdte a mérkőzést és biztosabban tudott kosarakat szerezni és egészen a második félidőig magabiztosan növelte az előnyét. A találkozó végére ugyan vissza tudott kapaszkodni a Philly, de a győzelmet már nem sikerült bezsebelnie. 

Az atlantai gárdában Trae Young ismét nagyot játszott, 37 pontot szórt és adott mellette 12 gólpasszt is, míg a 76ersnél a frissen megszerzett Buddy Hield jutott húsz pontig és Kelly Oubre Jr. 28-ig, de ez végül kevésnek bizonyult. 

A denver elleni fájó vereség után egy nappal összekapta magát a Lakers és magabiztosan tudta megverni a hozzájuk látogató Pelicanst. A New Orleans ugyan nem kezdett rosszul, de a második játékrészben elszabadultak a Los Angeles-iek és 51(!) ponttal zárták az etapot, amit persze nem tudott megközelíteni a vendég gárda. 

Zion Williamson a végeredmény ellenére is szép számokat mutatott, hisz 30 pontig és 9 lepattanói jutott, ám csapattára, Brandon Ingram mindössze 22 -t szórt igen gyenge dobószázalékkal. A hazaiaknál azonban most mindenki nagyon fókuszált volt, így az összes kezdőjátékos végül 20 pont felett zárt, de ki kell még emelni, hogy LeBron James ezen felül 14 asszisztot adott a társainak. 

Philadelphia 76ers–Atlanta Hawks 121–127
Toronto Raptors–Houston Rockets 107–104
Boston Celtics–Washington Wizards 133–129
Milwaukee Bucks–Charlotte Hornets 120–84
Sacramento Kings–Denver Nuggets 135–106
Los Angeles Lakers–New Orleans Pelicans 139–122

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik