NHL: a Canucks New Yorkban, az Avalanche a Bruins ellen nyert rangadót

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 06:46
null
Elias Petterson két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét a Canucks Rangers elleni győzelméből (Fotó: Getty Images)
A Nyugati főcsoportban harmadik helyezett Colorado Avalanche szétlövéssel nyert a Keleti első Boston Bruins ellen, míg a Vancouver Canucks a New York Rangers otthonában győzött 6–3-ra az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti keddi játéknapján.

A Nyugati konferencia első négy helyezettje közül csak az éllovas Winnipeg nem lépett jégre a keddi játéknapon, a másik három viszont üldözi a Jetset. A második helyezett Vancouver Canucks a két-két gólig és gólpasszig jutó svéd, Elias Petterson vezérletével 6–3-ra győzött a Keleti főcsoport második helyén álló New York Rangers otthonában, a Madison Square Gardenben, míg a 2021–2022-es idény bajnoka, a jelenleg Nyugati harmadik Colorado Avalanche végletekig kiélezett meccsen, szétlövéssel nyert 4–3-ra a Nyugati első Boston Bruins ellen.


Az Acalanche–Bruinson a hazaiak klasszisa, Nathan MacKinnon készítette elő csapata első – Mikko Rantanen által jegyzett – gólját, ezzel a Colorado csatára az idény eddigi 22 hazai meccsén egyaránt szerzett pontot, míg a vendégektől a második, egyenlítést érő gólt szerző Brad Marchand megelőzte a klub örökranglistáján Rick Middletont és már 899 pontnál jár.


Menetel és pontszámban beérte a címvédő Vegas Golden Knightsot a Dallas Stars, amely Minneapolisban nullázta le a Minnesota Wildot (0–4), míg a Pittsburgh Penguins idénybeli 20. győzelmét aratta a Philadelphia Flyers elleni idegenbeli 4–1-es sikerrel.

NHL
ALAPSZAKASZ

New York Rangers–Vancouver Canucks 3–6
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–4
Minnesota Wild–Dallas Stars 0–4
Colorado Avalanche–Boston Bruins 4–3 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik