NFL: a Bills a Steelerst, a Buccaneers a tavalyi döntőst búcsúztatta

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 11:11
null
Tovább robog a Bills, a Steelers után a Chiefs ellen csatázhat a buffalói csapat (Fotó: Getty Images)
Lejátszották a rájátszás első körének utolsó két mérkőzését a profi amerikaifutball-ligában (NFL). A Buffalo Bills az időjárási körülmények miatt elhalasztott meccsen gyűrte le a Pittsburgh Steelerst, míg a Tampa Bay Buccaneers magabiztos játékkal küldte haza a tavalyi Super Bowl vesztesét, a Philadelphia Eaglest. 

BUFFALO BILLS–PITTSBURGH STEELERS

A Bills – amely eredetileg a hétvégén játszott volna, de a havazás és a szevezési nehézségek miatt hétfőre tolódott a meccs – alaposan bekezdett az első negyedben, Josh Allen kétszer is a célterületre továbbította a labdát, így a megszerzett extra pontokkal 14–0 volt a buffalói gárda előnye egy negyed után. A Bills irányítója a második negyed elején gondolt egyet, s passz helyett saját maga futott egy TD-t, s ezzel tovább növelte csapata fórját (21–0).

A Steelers a második negyed végén tudott először faragni hátrányából, majd a negyedik játékrész elején lőtávolba került (ekkor már csak hét pont volt a hátránya), de nem ők, hanem a Bills szerzett TD-t, vélhetően a meccs legszebb játékát bemutatva. A Bills így 31–17-re nyert, s továbbjutott a következő körbe.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)


TAMPA BAY BUCCANEERS–PHILADELPHIA EAGLES

Chase McLaughlin mezőnygóljával adta meg a mérkőzés alaphangját a Buccaneers, majd a remek formában levő irányító, az egész meccsen 337 yardot passzoló Baker Mayfield juttatta el a labdát a célterületre.

A második negyedben két mezőnygóllal jelentkeztek a floridaiak, ezzel szemben kilenc pontot szerzett az Eagles – Jalen Hurts passzolt a célterületre, illetve Elliott szerzett mezőnygólt –, s úgy tűnt, visszajött a meccsbe.

Ezzel szemben a nagy szünet után összeomlott a tavalyi nagydöntős, s képtelen volt további pontokat szerezni. Ezzel szemben a Buccaneers összehozott egy safety-t, majd további két TD-t szerzett (egyet egy szemfüles futással, egyet pedig egy remek Mayfield-passzal), s végül 32–9-s sikerrel jutott tovább a második körbe.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

Ezzel kialakult a főcsoport-elődöntők mezőnye is. Az NFC-ben a Tampa Bay Buccaneers a Detroit Lionsszal fog összecsapni, míg a Green Bay Packers az első helyen kiemelt San Francisco 49ers vendége lesz. Mindeközben az AFC-ben a Buffalo Bills a címvédő Kansas City Chiefs gárdáját fogadja, míg a Clevelandet leiskolázó Houston Texans a sokak által bajnokesélyesnek kikiáltott Baltimore Ravens vendége lesz.

AMERIKAI FUTBALL
NFL
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Buffalo Bills–Pittsburgh Steelers 31–17
Tampa Bay Buccaneers–
Philadelphia Eagles 32–9

KORÁBBAN
Dallas Cowboys–Green Bay Packers 32–48
Detroit Lions
–Los Angeles Rams 24–23
Houston Texans–Cleveland Browns 45–14
Kansas City Chiefs–Miami Dolphins 26–7

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSAI
Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers
San Francisco 49ers–Green Bay Packers
Buffalo Bills–Kansas City Chiefs
Baltimore Ravens–Houston Texans

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik