NFL: Zappe vezérletével Pittsburghben nyert a New England – videó

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 07:25
null
Hunter Henry (fehérben) két elkapott touchdownnal segítette győzelemre a New Englandet (Fotó: Getty Images)
A New England Patriots 21–18-ra nyert a Pittsburgh Steelers vendégeként a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 14. fordulójában. A magyar idő szerinti péntek hajnali mérkőzésen a Bailey Zappe vezette Patriots ezzel véget vetett ötmeccses vereségsorozatának, míg a Steelers könnyen lehet, hogy elbúcsúzhat a rájátszástól.

 

A New England Patriots az elmúlt mérkőzésein kevés pontot engedett, de még kevesebbet szerzett, így sorozatban öt verességgel érkezett meg a Pittsburgh Steelers elleni csütörtök esti rangadóra. A hazai csapat támadójátéka is sokszor döcögött, de a védelemnek köszönhetően a Steelers továbbra is a rájátszásért hajt.

Ezzel szemben a mérkőzésen a Bailey Zappe vezette New England támadósor már másfél negyed alatt három TD-t is elért. Az irányító kétszer Hunter Henryt, míg egyszer Ezekiel Elliottot találta meg a célterületen belül. Az előző három fordulóban összesen 13 pontot szerző Patriots tehát alaposan bekezdett, de itt el is fogyott minden puskapor.


 

A félidő vége előtt Diontae Johnson elkapásával kapaszkodott a Steelers, majd a folytatásban Mitch Trubisky futva is elért egy hatpontost, így a hajrára három pontra csökkentette hátrányát a hazai csapat. A New England a második félidőben egyáltalán nem tudott haladni, az öt punt mellett Zappe egyszer el is adta a labdát. A Pittsburgh azonban nem tudott élni a lehetőséggel és az egyenlítés már nem jött össze, így a New England megszerezte idénybeli harmadik győzelmét. A Steelers 7–6-ra rontotta mérlegét, a rájátszás még mindig nem lehetetlen, de a hátralévő találkozók között két csoportrangadó is vár a Pittsburghre, ezeken nem feltétlenül Mike Tomlin csapata az esélyes.



AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ

Péntek
Pittsburgh Steelers–New England Patriots 18–21

Vasárnap
19.00: Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers
19.00: Baltimore Ravens–Los Angeles Rams (Tv: Arena4)
19.00: Chicago Bears–Detroit Lions
19.00: Cincinnati Bengals–Indianapolis Colts
19.00: Cleveland Browns–Jacksonville Jaguars
19.00: New Orleans Saints–Carolina Panthers
19.00: New York Jets–Houston Texans
22.05: Las Vegas Raiders–Minnesota Vikings
22.05: San Francisco 49ers–Seattle Seahawks
22.25: Kansas City Chiefs–Buffalo Bills (Tv: Arena4)
22.25: Los Angeles Chargers–Denver Broncos
Hétfő
2.20:
Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles (Tv: Arena4)
Kedd
2.15:
Miami Dolphins–Tennessee Titans (Tv: Arena4)
2.15: New York Giants–Green Bay Packers (Tv: Match4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik