NHL: nyolcat vágott Minnesotában a Stars

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.13. 07:32
null
Nagyon simán nyert Minnesotában a Dallas Stars (Fotó: Getty Images)
Nagyon könnyedén nyert 8–3-ra a Minnesota Wild vendégeként a Dallas Stars az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti hétfői játéknapján. A Vancouver Canucks a Montreal Canadiens elleni idegenbeli 5–2-es sikerrel viszont nem engedte, hogy a texasiak átvegyék a második helyet a Nyugati főcsoportban.

 

A Florida Panthersnek Sam Reinhart volt a nyerőembere a Chicago Blackhawks elleni 4–3-as hazai siker alkalmával, hiszen a kanadai csatár mind a négy gólból kivette a részét, az elsőnél és az utolsónál gólpasszt adott, a másodikat és a harmadikat ő lőtte.

Nem kegyelmezett a Dallas a Minnesotának. A vendég Stars már 57 másodperc után vezetett, végül a két-két gólig és gólpasszig jutó Wyatt Johnson és Jason Robertson vezérletével kiütéses, 8–3-as verést mért a Wildra. A vendégek nyolc góljából egyébként csupán egy volt akcióból, kettőt emberhátrányban, ötöt (!) emberelőnyben szereztek.

RADEK FAKSA EMBERHÁTRÁNYOS GÓLJA


WYATT JOHNSON EMBERHÁTRÁNYOS GÓLJA



Kanadai rangadót nyerve tapad a címvédő Vegas Golden Knightsra a Nyugati főcsoportban második Vancouver Canucks, amely a későn ébredő Montreal Canadiens vendégeként viszonylag simán győzött 5–2-re, hiszen a vendéglátó csak a záró harmadban tudott kozmetikázni az eredményen.

A New York Rangers nagy csatában, szétlövéssel győzött 4–3-ra a Columbus Blue Jackets ellen hazai jégen. A házigazda nyerőembere Alexis Lafreniere volt, aki a rendes játékidőben két góljával tartotta csapatát, a hosszabbítást is ő harcolta ki 11 másodperccel a vége előtt, a mérkőzést pedig az ő értékesített és Alexandre Texier kihagyott rávezetése döntötte el a Rangers javára.



Az Anaheim Ducks a Nyugati konferenciában utolsó San Jose Sharks ellen aratta idénybeli nyolcadik győzelmét, a 4–1-es hazai sikerből Frank Vatrano két góllal és egy assziszttal vette ki a részét.

NHL
ALAPSZAKASZ

Florida Panthers–Chicago Blackhawks 4–3
Minnesota Wild–Dallas Stars 3–8
Montreal Canadiens–Vancouver Canucks 2–5
New York Rangers–Columbus Blue Jackets 4–3 – szétlövéssel
Anaheim Ducks–San Jose Sharks 4–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik