NHL: Nylander és Tavares vezér volt, jól hajrázott a Detroit ellen a Maple Leafs

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 07:30
null
A Maple Leafs svéd csatára, William Nylander Stockholmban is csapata vezére volt (Fotó: Getty Images)
Kétgólos hátrányból nyert William Nylander és John Tavares vezérletével 3–2-re a Toronto Maple Leafs a Detroit Red Wings ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti péntek esti, stockholmi mérkőzésén.

 

Sokáig gyűrte egymást a Keleti főcsoport élmezőnyéhez tartozó, 8–8-as mérleggel álló Detroit és 8–7-es mutatóval rendelkező Toronto, a második harmad második felében viszont a „pályaválasztó” Red Wings előbb Daniel Sprong büntetőjével, majd Lucas Raymond góljával 2–0-ra húzott el, de a remekül hajrázó Maple Leafs ellen ez is kevés volt, hiszen az utolsó 20 percben William Nylander és John Tavares is eljutott egy-egy gólig és két-két gólpasszig, Tyler Bertuzzi egyszer talált be egy előkészítés mellett, a Toronto pedig jó hajrával szerezte meg idénybeli kilencedik sikerét.

 





A vendég Florida Panthers Anton Lundell két gólpasszából Eetu Loustarinen és Oliver Ekman-Larsson találataival az első harmadban meglépett 2–0-ra Anaheimben, a Ducks pedig csak a harmadik játékrész derekán, egy emberelőnyös Frank Vatrano-góllal tudott közelebb kerülni, de az egyenlítés elmaradt. Az Anaheim kilenc győzelme mellett nyolcadszor kapott ki.

A Winnipeg Jetsnek elég volt a jó második harmad idénybeli kilencedik győzelméhez, vendége, a Buffalo Sabres ebben a felvonásban ugyanis három gólt kapott, a harmadik negyed elején pedig hiába jött vissza egy gólra, egyenlíteni már nem tudott és egymás után harmadik meccsét bukta el.

NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–Toronto Maple Leafs 2–3
Winnipeg Jets–Buffalo Sabres 3–2
Anaheim Ducks–Florida Panthers 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik