NHL: elpáholta a címvédő Golden Knights a Sharksot

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 07:21
null
A Vegas Golden Knights könnyedén nyert a San Jose Sharks ellen (Fotó: Getty Images)
A címvédő Vegas Golden Knights két vereség után könnyed sikerrel tért vissza a győzelem útjára, hazai jégen 5–0-ra nyert a San Jose Sharks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szombati játéknapján.

A címvédő és a Nyugati főcsoportot vezető Golden Knights esélyt sem hagyott a Sharksnak, hiszen a meccset egy góllal és két gólpasszal záró Alex Pietrangelo révén már egy perc után vezetett, végül 5–0-ra nyert.


A Toronto Maple Leafs óriási iramban kezdte a Calgary Flames elleni hazai találkozóját, melyen 25 perc után 4–1-re is vezetteka William Nylander által vezérelt ontaróiak, hiszen a svéd csatár egy-egy emberelőnyös és emberhátrányos gólja mellett egy asszisztot is kiosztott. A vendéglátónak azonban így is minden erejét mozgósítania kellett, hiszen a Flames a harmadik harmadban beérte ellenfelét, s ahogy a rendes játékidő, úgy a ráadás sem hozott döntést, a szétlövésben viszont a Maple Leafs koncentrált jobban. 5–4




Viszonylag könnyedén győzte le 5–2-re a Carolina Hurricanest hazai jégen a Florida Panthers, amely idénybeli nyolcadik sikerével megelőzte riválisát és már harmadik a Keleti főcsoportban.

Az Anaheim Ducks egymás után második vereségét szenvedte el, miután a Pittsburgh ellen megtört a hatmeccses győzelmi sorozata. A Philadelphia Flyers ellen ugyanis hiába szerezte meg NHL-karrierje első mesterhármasát Leo Carlsson, a vendégek így is simán nyertek 6–3-ra.


NHL
ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
–Minnesota Wild 3–2
Florida Panthers–Carolina Hurricanes 5–2
New Jersey Devils–Washington Capitals 2–4
Toronto Maple Leafs–Calgary Flames 5–4 – szétlövéssel
Anaheim Ducks–Philadelphia Flyers 3–6
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 5–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik