NHL: a végjátékban nyert a Montreal, otthon kapott ki a Kings

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.30. 07:46
null
Armia és Lindström, a Canadiens nyerőemberei (Fotó: Getty Images)
A harmadik játékrész utolsó perceiben csikarta ki a győzelmet Columbusban a Montreal Canadiens az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján. A New York Rangers hazai pályán tudott nyerni, míg a Washington Capitals Los Angelesben diadalmaskodott.

A gól nélküli első harmad után felpörögtek az események a Columbus Blue Jackets és a Montreal Canadiens ütközetén. A Voronkov, Csinakov páros vezette hazaiak kétszer is előnybe kerültek, de a kanadaiak mindkétszer képesek voltak válaszolni a kapott gólokra. A záró játékrészben sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbításba torkollik a találkozó, de az utolsó percekben Joel Armia és Gustav Lindström is betalált – a Canadiens hívei örülhettek.

 

Az első Rangers-gól alaposan felrázta a New York-ban vendégeskedő Red Wingst, amely 27 másodperc alatt megfordította a meccs állását a második harmadban.

 


A hazai együttes erre még rá tudott tenni egy lapáttal, s a záró játékrészben két gólt szerezve megnyerte a találkozót.

Nem hozott szerencsét Seth Rogen a Los Angeles Kingsnek, az ismert kanadai színész és humorista végezte ugyanis el a Washington Capitals elleni meccs ünnepélyes korongbedobását.

 

A hazai csapat Arthur Kaliyev révén ugyan megszerezte a vezetést, de nem sokra ment vele: a Capitals előbb egyenlített, majd Connor McMichael lesipuskás góljával a győzelmet is megszerezte.

 


NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Montreal Canadiens 2–4
New York Rangers–Detroit Red Wings 3–2
Los Angeles Kings–Washington Capitals 1–2

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik