NFL: újévkor Bengals–Chiefs, ötödik héten „Super Bowl-visszavágó”

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 11:25
null
Novemberben találkozik ismét a Chiefs és az Eagles (Fotó: Twitter)
Magyar idő szerint május 12-én hajnalban a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) kihirdette a 2023/2024-es idény teljes menetrendjét. Természetesen ismételten rengeteg rangadót láthatunk, köztük a legutóbbi Super Bowl „visszavágóját” és december 31-én a Kansas City Chiefs és a Cincinnati Bengals már lassan ikonikussá váló rangadóját is. 

A következő idény magyar idő szerint szeptember 9-én, 2.20-kor veszi kezdetét a címvédő Kansas City Chiefs otthonában, az előző idényben hatalmas potenciált mutató Detroit Lions lesz a hazaiak ellenfele.


Ezen felül az első héten egy másik igazán ígéretes találkozót is láthatunk. A természetesen az idén is esélyesnek tartott Buffalo Bills az Aaron Rodgersszel megerősített New York Jetshez látogat. Mivel a két hihetetlenül erőnek tűnő csapat csoportellenfele egymásnak, ezen felül még egyszer, november 19-én, a 11. héten is megmérkőznek egymással.

 

Az NFL egyik legfontosabb napján, hálaadáskor természetesen ismét pályára lép a Detroit Lions és a Dallas Cowboy is, előbbi a Green Bay Packerst, utóbbi a Washington Commanderst fogadja. Ezen felül pedig éjszaka az NFC két kiemelkedő gárdája, a San Francisco 49ers és a Seattle Seahawks csap össze.

Egy másik ünnepen is láthatunk egy szinte kihagyhatatlan mérkőzést, ugyanis újévkor a Cincinnati Bengals a Chiefsszel mérkőzik meg, ez a párosítás az utóbbi években a liga egyik legnagyobb derbijévé nőtte ki magát, hiszen a tavalyi konferenciadöntőig Mahomesék nem voltak képesek legyőzni a Joe Burrow által vezényelt csapatot.

Ha már a Kansas rangadóiról beszélünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül az ötödik héten – november 20-án – megrendezendő „Super Bowl-visszavágóról” sem, a Philadelphia Eaglesnek esélye lesz revansot venni a legutóbbi nagydöntőben elszenvedett fájó vereségért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik