NHL: a Sabres hetet ütve vetett véget négyes szériájának

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 07:37
null
Connor McDavid (jobbra), az Oilers pontkirálya csupán két asszisztig jutott a Red Wings ellen (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint csütörtök hajnalban lejátszott hat mérkőzésén összesen 42 gól esett, vagyis meccsenként átlagban hét – s gyorsan tegyük hozzá, hogy ez valójában csak öt meccs, mert akadt egy gól nélkül záruló találkozó is. A Buffalo hetet ütve vetett véget négymeccses nyeretlenségi sorozatának, az Edmonton szétlövéssel kapott ki a Detroittól, egymás után második vereségét elszenvedve.

Az Arizona szétlövéssel 1–0-ra legyőzte az előző idényben döntős, keleti bajnok vendég Tampa Bay Lightningot: a meccs hőse Connor Ingram volt, aki mind a 47 lövést hárította, ezzel NHL-pályafutása során először maradt kapott gól nélkül. A Lightningnak megszakadt a három győzelmet számláló sorozata.

A címvédő Colorado Avalanche 3–2-re diadalmaskodott a Minnesota Wild otthonában, a denveriek sztárja, Nathan MacKinnon egy-egy góllal és gólpasszal zárt.

A New York Rangers megszakítás nélkül hatodszor nyert, ezúttal Vancouverben, Artyemij Panarin és Mika Zibanejad egyaránt kétszer talált be és volt egy-egy gólpasszuk is.

A Detroit Red Wings sorozatban negyedik sikerével Edmontonból hozta el a két pontot. Az utolsó előtti helyen álló Chicago Blackhawks már a kilencedik másodpercben hátrányba került Torontóban, és esélye sem volt a győzelemre. A kanadai csapatba három hét kihagyás után góllal és gólpasszal tért vissza Auston Matthews, az előző idény gólkirálya.

A Buffalo Sabres hét gól ütött Anaheimben, így véget ért a négymeccses nyeretlenségi sorozata.

 

NHL

ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–Chicago Blackawks 5–2
Arizona Coyotes–Tampa Bay Lightning 1–0 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Detroit Red Wings 4–5 – szétlövéssel
Minnesota Wild–Colorado Avelanche 2–3
Anaheim Ducks–Buffalo Sabres 3–7
Vancouver Canucks–New York Rangers 4–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik