NHL: egy mérkőzés után pályaelőnyben a Chicago

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 08:39
null
A Chicago Blackhawks 2–1-re legyőzte a Tampa Bay Lightningot a Stanley-kupa-döntő első mérkőzésén (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének első mérkőzésén a Chicago Blackhawks idegenben 2–1-re legyőzte a Tampa Bay Lightningot, ezzel 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

 

Négy és fél percet kellett várni a 2014–2015-ös Stanley-kupa-finálé első góljára, amit a hazai Tampa Bay Lightning támadója, Alex Killorn szerzett. Nem mindennapi találat volt ez, hiszen Killorn másfél méterre a kaputól a levegőben szálló korongba kapott bele az ütőjével, és a korong így kötött ki a kapuban (1–0).

A folytatásban a küzdelem dominált, és egyik csapat sem tudott betalálni. A harmadik harmadban aztán megtört a jég, és a Chicago egy szerencsés góllal egyenlített. A mindössze 20 esztendős Teuvo Teräväinen szánta el magát egy távoli lövésre, ami nem volt túl erős, viszont a kapu előtt korcsolyázó védők között utat a korong így is utat talált a kapuba (1–1).

Két percet kellett várni a következő Blackhawks-találatra. a Lightning védője a saját térfelén elvesztette a korongot, amit Teräväinen sodort csapattársa, Antoine Vermette elé, aki nem is habozott, és azonnal a jobb felső sarokba lőtt (2–1).

Érdekesség, hogy az alapszakasz kezdetekor a Chicago egyik góllövője sem volt a csapat keretében, míg Teräväinen az AHL-ben játszott, addig Vermette az Arizonát erősítette.

A finn Teräväinen pedig 20 évesen és 265 naposan 1990 óta a második legfiatalabb játékos, aki a Stanley-kupa-döntőben, egy mérkőzésen két pontot is jegyzett. A legfiatalabb a cseh Jaromír Jágr volt, aki 1991-ben 19 esztendősen és 86 naposan ért el hasonlót.

2–1-es győzelmével a Blackhawks 1–0-ra vezet az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcában.

NHL, STANLEY-KUPA-DÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning–
Chicago Blackhawks 1–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása:
0–1

A DÖNTŐ TOVÁBBI MENETRENDJE
2. MÉRKŐZÉS.
Vasárnap, 1.15 óra: Tampa–Chicago
3. MÉRKŐZÉS. Június 9., kedd, 2. 00 óra: Chicago–Tampa
4. MÉRKŐZÉS. Június 11., csütörtök, 2.00 óra: Chicago–Tampa
5. MÉRKŐZÉS (ha szükséges). Június 14., vasárnap, 2.00 óra: Tampa–Chicago
6. MÉRKŐZÉS (ha szükséges). Június 16., kedd, 2.00 óra: Chicago–Tampa
7. MÉRKŐZÉS (ha szükséges). Június 18., csütörtök, 2.00 óra: Tampa–Chicago

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik