Tizenhat év után hagyta el a Green Bay Packerst Brett Favre

Vágólapra másolva!
2008.08.07. 12:32
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Green Bay Packers elcserélte a csapatot tizenhat idényen át szolgáló Brett Favre-ot a New York Jetsszel. A sajtfejűek egy feltételes negyedik körös draftjogot kaptak az irányítóért.
Megdöbbentő: Favre távozik a Packerstől
Fotó: Action Images
Megdöbbentő: Favre távozik a Packerstől
Megdöbbentő: Favre távozik a Packerstől
Fotó: Action Images
Megdöbbentő: Favre távozik a Packerstől

Egy irányító a Green Bay Packers együttesétől a New York Jetshez igazolt. Nem feltétlenül lenne eget, no meg persze világot megrengető hír, de ez a quarterback nem más, mint a legendás 4-es, Brett Favre.

A Green Bay és Brett Favre útjai tehát különválnak – 16 év után.

Szerdára két csapatra – a Tampa Bay Buccaneersre és a New York Jetsre – szűkült a lehetséges kérők sora, csütörtök reggelre azonban hivatalossá vált: a Jets lesz Favre következő állomáshelye.

A New York-i csapat egy 2009-es, negyedik körös draftjogot adott a legendás irányítóért cserébe, de Favre szereplésétől függően ez a draftjog átváltozhat akár még első körössé is.

A Packers egyvalamit nem akart: hogy a QB az esetleges továbbcserélések következtében valahogy az ősi rivális Minnesota Vikingsnél kössön ki. Ez esetben ugyanis a Jetsnek három első körös draftjogot kellene átadnia a Green Baynek.

Favre néhány hónappal korábban hihetetlen statisztikák rekordereként vonult vissza (azóta kiderült, nem végleg). Az NFL történetében ő dobta a legtöbb touchdownt érő átadást (442), ő passzolta a legtöbb yardot (61 655), a legtöbbször volt megszakítás nélkül kezdőjátékos (275 mérkőzés), és neki volt a legtöbb passzkísérlete (8758). Háromszor választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának ( 1995, 1996, 1997), a Pro Bowlon kilencszer szerepelhetett.

1997. január 26-án pedig a XXXI. Super Bowlt az ő irányítása alatt nyerte meg a Packers a New England Patriots ellen (35–21).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik