NFL: a Green Bay Packersé lett az utolsó kiadó hely a rájátszásban

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 07:43
null
Jordan Love két TD-passzal vezette győzelemre és így rájátszásba a Green Bayt (Fotó: twitter.com/Green Bay Pacers)
A profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának utolsó fordulójában, a vasárnapi, második idősávban rendezett meccseken utolsóként a Chicagót legyőző Green Bay Packers tette biztossá helyét a rájátszásban.

 

 

Az alapszakasz 18. fordulójának korai, vasárnapi meccsein a Jacksonville Jaguars Tennessee Titanstől elszenvedett vereségével kialakult az AFC rájátszásának mezőnye, a Tampa Bay Buccaneers győzelmével (a Carolina Panthers ellen) pedig egy hely kivételével az NFC továbbjutói is ismertek lettek.

Egyetlen kérdés maradt a későbbi meccsek előtt a továbbjutást illetően: hogy a Green Bay Packers vagy a Seattle Seahawks folytathatja-e az idényt.

A Green Baynek volt könnyebb dolga, mert saját kezében volt a sorsa a Chicago Bears elleni hazai mérkőzésen és a „sajtfejűek” éltek is az eséllyel. Bár az első negyed után egy mezőnygóllal még a Bears vezetett, a folytatásban a hazaiak irányítója, Jordan Love két touchdownt (316 passzolt yard, ebből 2 TD) is passzolt, mindkettőt Dontayvion Wicksnek. A vendégek később is csak mezőnygólig jutottak, ezzel a Green Bay 17–9-re győzött és bejutott a rájátszásba, a Dallas vár rá a folytatásban.

A MÁSODIK WICKS-TD DÖNTŐNEK BIZONYULT

 

A rivális Seattle Seahawks így hiába győzött egy végletekig kiélezett, szoros meccsen az Arizona Cardinals vendégeként 21–20-ra (a hazaiak a hajrában elrontottak egy mezőnygól kísérletet), lemarad a rájátszásról.

Az idényt tehát a következő csapatok folytathatják – AFC: Baltimore Ravens, Miami Dolphins, Kansas City Chiefs, Houston Texans, Cleveland Browns, Buffalo Bills, Pittsburgh Steelers; NFC: San Francisco 49ers, a Detroit Lions, a Dallas Cowboys, a Tampa Bay Buccaneers, a Philadelphia Eagles és a Los Angeles Rams, Green Bay Packers.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
18. FORDULÓ
Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 20–21
Green Bay Packers–Chicago Bears 17–9
Las Vegas Raiders–Denver Broncos 14–27
Los Angeles Chargers–Kansas City Chiefs 12–13
New York Giants–Philadelphia Eagles 27–10
San Francisco 49ers–Los Angeles Rams 20–21
Washington Commanders–Dallas Cowboys 10–38
Miami Dolphins–Buffalo Bills 14–21
KORÁBBAN
Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers 0–9
Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 31–14
Detroit Lions–Minnesota Vikings 30–20
New England Patriots–New York Jets 3–17
New Orleans Saints–Atlanta Falcons 48–17
Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars 28–20
Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 10–17
Indianapolis Colts–Houston Texans 19–23

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik