Brett Favre visszatér, de elhagyná korábbi sikerei színhelyét

Vágólapra másolva!
2008.07.13. 21:25
A legendás irányító alig jelentette be visszavonulását, máris hallani lehetett innen-onnan olyan hangokat, miszerint nem bírja játék nélkül, és meggondolja magát. A szkeptikusoknak igaza lett, Brett Favre kijelentette, szívesen játszana újra, de más csapatban. Ehhez a Packers vezetőinek el kellene engedni őt, de a „sajtfejűek” nem szívesen tennék ezt meg.
Brett Favre hosszú gondolkodás után hozta meg döntését, de jövője továbbra is bizonytalan
Fotó: Action Images (archív)
Brett Favre hosszú gondolkodás után hozta meg döntését, de jövője továbbra is bizonytalan
Brett Favre hosszú gondolkodás után hozta meg döntését, de jövője továbbra is bizonytalan
Fotó: Action Images (archív)
Brett Favre hosszú gondolkodás után hozta meg döntését, de jövője továbbra is bizonytalan

A márciusban visszavonuló irányító tizenhat szezonon keresztül viselte a Green Bay mezét, és 1997-ben Super Bowlt nyert az együttessel. Való igaz, utóbbi éveiben szép számmal akadtak gyenge mérkőzései, de utolsó szezonjában ismét régi fényében csillogott, főcsoport-döntőbe vezette csapatát.

FAVRE SOK CSAPATOT ÉRDEKEL

„Most viccelnek velem? Persze, hogy visszatér. Kifejezetten magas szinten játszott tavaly, és erre nagyon sok csapat vezetői felfigyeltek” –nyilatkozta Tony Romo, a Dallas Cowboys irányítója Favre visszatéréséről. Amerikai sajtóinformációk szerint Favre neve többek között a Carolina Panthers, a Tampa Bay Buccaneers és a Chicago Bears háza táján is felmerült.
Akárhogy is, Brett Favre és a Green Bay elválaszthatatlanná váltak az évek során. De úgy tűnik, ez már a múlt.

Miután az irányító bejelentette, hogy készen áll a visszatérésre, írásban kérte klubja vezetőit, hogy mentsék fel szerződése alól. Első hallásra furcsán hangzik ez a kérés, hiszen Favre a Green Bay mezében vált legendává, és a szurkolók rajonganak érte.

Azonban látni kell azt, hogy Favre visszatérése három módon mehet végbe: a Packers továbbra is számít rá, és náluk játszik, vagy a vezetők elcserélik egy másik klubbal, esetleg felmentik szerződése alól.

Az első alternatíva nem működik, hiszen a Green Bay-nél lezárták a Brett Favre fémjelezte korszakot, és a jövőt kezdték el építeni. Ennek megfelelően a fiatal Aaron Rodgers kezébe adva a karmesteri pálcát, őt képzelik el kezdő irányítóként a következő szezonban.

Ezzel szemben Favre mindenképpen játszani akar, hiszen döntését éppen amiatt változtatta meg, mert hiányzik neki a játék, a mérkőzések izgalma és hangulata, így érthető, hogy első számú irányító szeretne lenni.

A második lehetőség, nevezetesen Favre elcserélése, szintén problémákba ütközik. „Brett apó”, Superbowl-trófeával, háromszoros MVP-ként és hosszú NFL-ben töltött évekkel a háta mögött, maga akarja eldönteni, melyik együttesben folytatja karrierjét.

Logikus lenne tehát a harmadik alternatíva: a Packers vezetői elengedik az irányítót, Favre pedig új csapatot keres magának. Azonban ez a lehetőség a Green Bay-nek nem tetszik, hiszen így Favre akár a csapat egyik csoportriválisához is távozhatna, és ezt nem szeretnék a Lambeau Field környékén. (Ha valakik, a „sajtfejűek” pontosan tudják, mennyire meg tudja nehezíteni az ellenfél védősorának életét „Brett apó”.)

Egyelőre tehát nincsen megegyezés arról, hogyan megy majd végbe a visszatérés. Senki nem tudja, melyik csapatban játszik majd Brett Favre.

Csak egy dolog biztos: a sportág egyik legendája tér vissza, és ezzel mi, szurkolók nagyon jól járunk.

EGY IGAZI LEGENDA

Favre 1997-ben Super Bowl-győzelemig vezette a Packerst, emellett az NFL történetében ő adta a legtöbb hatpontos gólt (touchdown) érő passzt (442), a legtöbb yardot passzolta (61 655), a legtöbbször volt megszakítás nélkül kezdőjátékos (275 mérkőzés) és neki volt a legtöbb passzkísérlete (8758). Ő a liga történetének első olyan játékosa, aki 100 millió dollár fölötti szerződést írt alá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik