Úgy tűnik, van remény rá, hogy „Brett apó” újra csatasorba álljon

M.K.G. M.K.G.M.K.G. M.K.G.
Vágólapra másolva!
2008.07.07. 13:37
2008. január 20-án véget ért egy fejezet a Green Bay Packers amerikaifutball-csapat történetében. A nemzeti konferencia (NFC) döntőjében a későbbi bajnok New York Giants látogatott a Green Bay otthonaként szolgáló stadionba, a Lambeau Fieldre. A fogcsikorgató hidegben lejátszott, rendkívül izgalmas mérkőzésen a Brett Favre vezette Packers kikapott a Giantstól, a mindent eldöntő mezőnygólt Lawrence Tynes szerezte a hosszabbításban, 47 yard távolságból.
Láthatjuk-e még Green Bay-mezben passzolni a legendát?
Foto: Action Images
Láthatjuk-e még Green Bay-mezben passzolni a legendát?
Láthatjuk-e még Green Bay-mezben passzolni a legendát?
Foto: Action Images
Láthatjuk-e még Green Bay-mezben passzolni a legendát?

Akkor még senki sem tudta, hogy ez volt Favre utolsó mérkőzése az NFL-ben. Senki sem tudta, azonban sokan sejtették, hiszen a kiváló irányító az előző években már gyakran eljátszott a visszavonulás gondolatával.

A legendás 4-es 2008. március 4-én bejelentette visszavonulását, és ezzel minden idők egyik legjobb irányítója hagyta ott a ligát. Döntése érthető volt, hiszen az utolsó éveiben nyújtott gyengébb teljesítménye után újra főcsoportdöntőbe vezette csapatát, és ha nem is a csúcson, de a csúcs közelében vonulhatott vissza.

AZ ESETLEGES KÉRŐK

Az egyelőre „nyugdíjas” Brett Favre nevét több csapattal is kapcsolatba hozták. A Los Angeles Times szerint a Carolina Panthers, a Tampa Bay Buccaneers és a Chicago Bears vezetői is szívesen látnák „Brett apót”. A Panthers részéről azonban úgy nyilatkoztak, ők is az újságból értesültek arról, hogy leigazolnák az irányítót.
Ugyanakkor sokakban ott motoszkált a kétely, hogy Favre valóban készen áll-e rá, hogy elszakadjon szeretett játékától, hiszen fizikailag még képes lenne nekifutni egy újabb szezonnak is. A játékos ügynöke szerint a Packers vezetői nem éreztették eléggé az irányítóval, hogy számítanak rá, és ez nagyban közrejátszott „Brett apó” döntésében.

Az utóbbi napokban egyre több hír látott napvilágot Favre visszatérésével kapcsolatban. A „sajtfejűek” exirányítója előtt nyitva áll a liga ajtaja, csupán hivatalos levelet kell írnia csapata és az NFL vezetőségének, és máris a Green Bay keretében szerepel a neve.

Favre pletykának minősítette a jövőjét illető spekulációkat, ugyanakkor visszatérése mégsem zárható ki teljesen. Egyrészt hozzátartozói is céloztak erre, másrészt korábban ő is tett olyan megjegyzéseket, amelyek alapján elképzelhető, hogy újra sisakot húz.

„Ha a csapatnak vészhelyzetben szüksége lenne rám, nehezen tudnék nemet mondani” – ez a mondat nem úgy hangzik, mint olyasvalaki véleménye, aki soha többé nem akar NFL-mérkőzésen pályára lépni.

A jelenlegi helyzetben a (tojás)labda Favre térfelén pattog, neki kell megtennie az első lépést a visszatérés felé.

Ha újrakezdi, a Green Bay vezetőinek kezében lesz további sorsa, és akkor derül ki, hogy továbbra is a „sajtfejűeket” szolgálja-e majd, vagy esetlegesen más csapathoz küldik.

Ismerve Favre népszerűségét, biztosra mondhatjuk, hogy minden csapatban szívesen fogadnák… Ugyanakkor az is biztos, hogy a Green Bay szurkolói nem bocsátanák meg a vezetőknek, ha a visszatérő Brett Favre nem a Lambeau Fielden játszana.

BRETT FAVRE

Az egyetemi évek alatt a Southern Mississippi csapatában játszó irányítót 1991-ben draftolta az Atlanta Falcons, majd egy évvel később adta tovább a Green Bay csapatának. Favre ettől kezdve az idén véget ért 2007-es szezonig szolgálta a Packerst, legnagyobb sikere a XXXI. Superbowl-on aratott győzelem volt. Emelett kilencszer vehetett részt a Pro Bowl-on, valamint megválasztották az 1995-ös esztendő legjobb támadójátékosának is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik