3500 futó Budapest „legszebb” versenyén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.27. 17:37
Július 23-án több mint 3500 futó rajtolt el a Night Run Budapest futóversenyen, amely a visszajelzések alapján már joggal viselheti a „Budapest legszebb futóversenye” elnevezést. A kivilágított főváros díszletei közt zajló verseny a rajtot követően a Budavári Sikló mellett vezetett fel a Budai Várba, majd a hegy másik oldalán tért vissza a rakpartra, összesen négy távon. Idén, a versenyzők által megtett kilométerek száma, közel 50 ezer.


Esti szellő, Európa egyik legszebb helyszíne és a Duna illata – ezzel várták a szervezők a résztvevőket. A távoknak köszönhetően a futással még csak ismerkedőktől kezdve a profi maratonistákig mindenki megtalálhatta ezen az estén a számítását. 2016-ban már szokásosnak mondható 7 km, 12 km és félmaraton (21.1 km) mellett – idén először Európában - éjszakai maraton (42.2 km) is meghirdetésre került. Ez utóbbival nem titkolt szándék egy új, európai, éjszakai maratonsorozat alapjainak letétele.
A versenyzők biztonságának érdekében a pályát teljes hosszában lezárták az esemény idejére, valamint a biztos célbeérést segítendő, hazánkban egyedülálló módon teljes frissítést biztosított a BioTechUSA.

Az országos ismertségnek örvendő Lubics Szilvia a nők között másodikként ért célba Laluska Zsuzsa Szabina mögött, míg a férfiaknál Peyer Zoltán teljesítette a leggyorsabban a maratoni távot.

A rajt és egyben a célterület idén is a Várkert Bazárban kerül kialakításra, és a szervezők az esemény előtt sportszakmai expóval várták a futás iránt érdeklődőket. A kivilágított város mellett a fergeteges hangulatról DJ-k és egyedi fény installációk gondoskodtak.

Az esemény fotói ITT találhatók.

A Maratonman következő eseménye az NN Family Run.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik