Egy ütésbe belehalt a vízilabdázó, mozgalom indult

Vágólapra másolva!
2016.01.15. 16:39
null
Cole Miller (balra) a családjával (Fotó: news.com.au)<br />
Bevallom őszintén, nem tudtam elsőre, hogy mi az a #CozziesOutForCole hashtag, amikor beleakadtam a Twitteren. Katona Norbert, a magyar férfi vízilabda-válogatott videoelemzőjének posztjában elsőre természetesen csak az tűnt fel, hogy szeretett sportágam jelképei szerepelnek. Egy vízilabdasapka (10-es, akár még világklasszisunké, Varga Dénesé is lehetett volna), no meg egy fürdőruha.

 

 

Sajnos, rá kellett jönnöm, hogy ez nem egy újabb őrület, mint mondjuk a planking vagy hogy jeges vizet öntögetünk a nyakunkba. Sokkal szomorúbb háttere van a történetnek, vízilabdázók, úszók teljesen más miatt posztolnak képeket a szerelésükről.

Cole Millerről Magyarországon nem sokan hallottak. A 18 életévét betöltő fiatal vízilabdázóról pedig sajnos már ezután sem fognak. Két napja volt a temetése…

A spanyol női válogatott is tisztelgett (Fotó: Twitter)
A spanyol női válogatott is tisztelgett (Fotó: Twitter)

A klasszikus „hibába” esett: rosszkor volt rossz helyen. Brisbane-ben ment haza hajnalban, amikor hátulról egy ütéssel leütötték, a földhöz vágódott. A tehetséges pólós olyan agyi sérüléseket szenvedett, hogy nem tudták már megmenteni az életét. Pedig egyszer Ausztráliát szerette volna képviselni – ahogy azt tette válogatott bátyja, Billy Miller a 2012-es olimpián.

„A cozzie kosztümöt jelent, ezért teszik ki, fotózzák le és posztolják sokan a szerelésüket. Ezzel állítanak neki emléket. A búcsúztatásán az egész szülővárosa zöldbe öltözött, másnap a temetésén is nagyon sokan voltak. Cole amúgy edzőmeccsen játszott az OSC-ben is, amikor Ausztráliába hívták a magyar csapatot, de nem voltak meg elegen” – mondta a korábban a távoli kontinensen is edzősködő Katona a belgrádi Európa-bajnokság helyszínén az NSO-nak.

A helyi rendőrség elfogta azt a két fiatalembert, akik közül az egyik vihette be a végzetes ütést. Cole családját azonban ez nyilván nem vigasztalja…

(Fotó: Katona Norbert/Twitter)
(Fotó: Katona Norbert/Twitter)
Cole Miller (balra)
Cole Miller (balra)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik