Vízilabda: Szécsi Zoltán mégsem tett feljelentést - a kapus nyílt levele

Vágólapra másolva!
2012.04.30. 23:25
Címkék
Szécsi Zoltán, az Eger kapusa a Nemzeti Sport szerkesztőségének és a férfiválogatott hivatalos honlapjának (vlv.hu) eljuttatott nyílt levélben visszatér a Vasas elleni vízilabda bajnoki döntő után történtekre. Levelében egyebek mellett arról ír: korábbi elhatározásával ellentétben mégsem tett feljelentést ama szurkolók ellen, akik megütötték.

Íme, Szécsi Zoltán nyílt levele:

„Azért ragadtam billentyűzetet, mert a médiában az elmúlt napokban megjelent cikkekben a bajnoki döntő után történtek nagy nyilvánosságot kaptak. Ezek alapján úgy tűnhet, hogy én a teljes Vasas-tábort próbálom „démonizálni". Ez távolról sem áll szándékomban, sőt!

Szécsi Zoltán (Fotó: Mirkó István)
Szécsi Zoltán (Fotó: Mirkó István)

Ahogy ott a meccs után, ezúton is szeretném megköszönni a bajnoki döntő mindhárom meccsén mutatott sportszerű szurkolásukat. Sajnos azonban van közöttük körülbelül 3-5 olyan „ember", aki erősen illuminált állapotban úgy gondolja, hogy teljesen normális viselkedés az ellenfél – gyakran többszörös olimpiai bajnok – játékosait, edzőit becsületsértő módon pocskondiázni, köpködni és most már megütni is!

Ezekre az „emberekre" nyilatkoztam tavaly, hogy „lumpenprolik". Nyilván ők próbálják magukat összemosni a normális és teljesen sportszerű, gyakran kedves Vasas-szurkolókkal. Ez azért is sajnálatos, mert ezek az emberek nemcsak a mi (játékosok) szórakozásunkat teszik tönkre, hanem azoknak a gyakran 2-3000 fős tábort alkotó normális szurkolókét is, akik nem a balhéért, hanem a színvonalas vízilabdáért, a csapatuk buzdításáért jönnek ki a meccsekre.

Emiatt a 3-5 ember miatt nem jár ki már évek óta Édesanyám sem a Vasas elleni mérkőzéseinkre, aki egyébként XIII. kerületi lakos, szőke, kék szemű és a több mint 50 évnyi sebészi munkájáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Aranykeresztjével kitüntetett orvos. Úgy értesültem, hogy a következő szezontól a részt vevő játékosokat, edzőket plexivel védik majd ezektől a renitens egyedektől a Komjádi uszodában, ezért korábbi szándékommal ellentétben mégsem tettem rendőrségi feljelentést. Így legalább nyugodtan tudok az olimpiai felkészülésre koncentrálni.

És végezetül a legfontosabb, amiről a történtek sajnos elterelték a figyelmet: Ezúton is gratulálok a Vasas vízilabdacsapatának az idei évhez, és kívánok sok sikert a final fourhoz!

Üdvözlettel:

Szécsi Zoltán"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik