Férfi vízilabda ob I: az Eger nyerte meg a Kőér utcai pólókrimit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 20:05
null
Az egri fal nehéz feladat elé állította a honvédosokat (Fotó: Veres Viktor)
A harmadik mérkőzés dönt a RacioNet Honvéd és a ZF-Eger között az elődöntőbe jutásról a férfi vízilabda ob I rájátszásában, miután a hevesi csapat 5–4-re diadalmaskodott a Kőér utcában, kiegyenlítve ezzel az állást. A rendkívül gólszegény, ám nagyon izgalmas mérkőzés második felében mindössze egy találat esett.

Az elődöntőbe jutásért folyó párharc első mérkőzését hatalmas meglepetésre a Honvéd nyerte meg Egerben, így a hevesiek az „életben maradásért” szálltak vízbe a Kőér utcában.

A rangadó előtt az uszodában az elhunyt Konrád Ferencre és Ambrus Tamásra emlékeztek. A gyászszünet után technikai zűr jött, gond volt az órával, amit meg kellett javítani – a tartalékóra jelentett segítséget, kezdődhetett a mérkőzés. Az első gólt Bedő Krisztián révén az Eger szerezte, de Fülöp Bence találatával az első negyedet 1–1-re „mentette” a Honvéd.

A második játékrész már a vendégeké volt: Erdélyi Balázs góljára Fülöp centerből még válaszolt, Uros Csucskovics találatára Kiss Gergely fórból felelt, de Borisz Vapenszki és Erdélyi 5–3-as vezetéshez juttatta az Egert.

A harmadik negyed hosszú gólcsendet hozott – mindkét csapat támadójátéka akadozott, a helyzeteket sorra rontották el a játékosok. Dabrowski Norbert időkérése sem segített, a két ideges gárda gól nélkül maradt, a döntő, negyedik játékrésznek is 3–5-ről kezdtek neki a felek.

A Honvéd elrontott fórral kezdte a negyedik negyedet, az Eger elrontott fórral folytatta – nem változott sokat a kép az előző játékrészhez képest… Milos Csuk cserével végleg a kiállítás sorsára jutott, a gólaszálynak hosszú idő után a Honvéd vetett véget: 3:55-tel a vége előtt Steinmetz Barnabás lőtt a kapuba emberelőnyből, 4–5!

Ez volt azonban az utolsó gól a mérkőzésen: hiába támadott többször is az egyenlítésért a Honvéd, egyszer sem járt sikerrel – Hosnyánszky kulcsfontosságú labdaszerzése után pedig a vendégek már lepörgették az időt. Az Eger 5–4-re győzött a Kőér utcában, és fellélegezhet – döntés szombaton, a hevesi megyeszékhelyen.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
RACIONET-HONVÉD–ZF-EGER 4–5 (1–1, 2–4, 0–0, 1–0)
Kőér utca, 500
néző. Vezette: Horváth Cs., Molnár T.
HONVÉD: LÉVAI – Szőke, Fazekas, Simon A., Fülöp 2, Kiss G. 1, Illés S. Csere: Simon R., STEINMETZ B. 1, Takei, Simizu, Sztojcsics, Kiss B.
EGER: B. MITROVICS – Biros P., Szivós M., Csucskovics 1, Bedő 1, Hosnyánszky, Vapenszki 1. Csere: ERDÉLYI 2, Zalánki, Milos Csuk, Angyal, Lőrincz
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 7/0
Kiállítva (végleg cserével): Milos Csuk (27. p.)

MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– Megsüvegelendő a csapat teljesítménye, Bajnokok Ligája hatos döntőjébe tartó csapat ellen az utolsó negyedig ilyen kiélezett meccset játszani nagy szó, ezúttal a Honvéd lehet büszke magára. Azt mondtuk, hogy all-in van a második meccsen, nem sikerült győzni, összeszedjük magunkat, aztán megpróbáljuk szombaton. Akárhogy is nézzük, sok mindenkinek megmutattuk, mi a RacioNet-Honvéd.
Dabrowski Norbert: – Nem gondoltam volna, hogy egy egész félidőn keresztül ugyanazt fogom érezni, mint Reccóban az utolsó negyedben: csak még egy gólt kellene lőnünk. A védekezés példás, ezúttal ennyire voltunk képesek. Ugyanazt a feszültséget éreztem a csapaton, mint amikor a Szolnok–OSC BL-selejtezőt néztem, és láttam a szolnokiakon a feszültséget, hogy mi van, ha esetleg nem sikerül. Az elején voltak lefordulásaink, azokkal könnyebb lehetett volna a meccs, nem mentek be, de tudtam, hogy nem lesz sétagalopp. Az év legnehezebb mérkőzésén túl vagyunk, és mindjárt jön a következő legnehezebb.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1

A 7–10. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉSEK

DEBRECEN–VASASPLAKET 10–12 (4–3, 0–2, 3–5, 3–2)
Debrecen, 700 néző. Vezette: Marnitz M., Csanádi Zs.
DEBRECEN: D. Alekszics – PATAKI G. 2, Kállay M. 2, HOPPÁL 2, M. Kolarik 2, Tóth P. Süveges M. Csere: Halek M., Szabó Botond, Smitula, KINCSES A. 2, Soltész. Játékos-edző: Varga Tamás
VASAS: BARABÁS – Bóbis 1, Hőna 1, Steinmetz Á., SEDLMAYER 4, GYÁRFÁS 2, Takács B. 1. Csere: Goreta1, VÁRNAI 2, Német T., Juhász-Szelei, Kiss K. Edző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 15/3, ill. 11/6
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Varga Tamás:
– Dekoncentráltan vízilabdáztunk, így a Vasas megérdemelten nyert.
Földi László: – Nehéz meccsre számítottunk, így is lett. A találkozó közepén el tudtunk húzni a hazaiaktól, s előnyünkből maradt a végére.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Vasas javára

KAPOSVÁRI VK–BVSC-WÁBERER HUNGÁRIA ZUGLÓ 9–9 (2–2, 2–4, 2–3, 3–0) – ötméteresekkel 4–3
Kaposvár, 250
néző. Vezette: Vogel G., Mucskai
KAPOSVÁR: SZÉCSI – KOVÁCS O. 2, BERTA J. 2, SURÁNYI 1, VIKALO 2, Vindisch 1, Ágner. Csere: Prikidánovics, Parezanovics, Sántavy 1, Gros. Edző: Fekete Szilveszter
BVSC: GYÖRKE – PÁSZTOR M. 1, Kotszidisz, Szabó Bendegúz 1, Kovács P. 1, TÖRÖK B. 2, Létay 1. Csere: Tatár, SZABÓ BENCE 1, Borsós, Nagy S., Ambrus F. 1, Mészáros Cs. 1. Edző: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 11/1
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kiállítva (cserével végleg): Sántavy (24. p.), Kovács P. (24. p.), Ágner (27. p.)
Kipontozódott: Vindisch (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Fekete Szilveszter: – Akárcsak az első, budapesti találkozón, a kaposvári visszavágón is fel tudtunk állni. Nem biztos, hogy a véletlen műve, hogy az ötméteres párbajból mindkétszer mi kerültünk ki győztesen.
Märcz Tamás: – Megnyert mérkőzést ajándékoztunk oda ellenfelünknek. Igaz, hogy a kaposváriak jól hajráztak a végén, de mégis inkább mi veszítettük el ezt a meccset.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Kaposvár javára

A 11–14. helyért, 2. mérkőzés:

PVSK MECSEK-FÜSZÉRT–VALDOR-SZENTES 8–11 (3–4, 3–2, 1–3, 1–2)
Pécs, 150
néző. Vezette: Németh András, Kovács Cs. T.
PVSK: KÓSIK – Cribella 1, Csacsovszky A., Francsics 1, Cabrillo 1, Csaba 1, POLOVIC 4. Csere: Horváth Zs., Szedmák, Práczky, Lajkó, Krizsán, De Blasio. Edző: Lukács Gergely
SZENTES: Horváth A. – WESZELOVSZKY 3, Nagy M. 1, Lucas 1, POPOVICS 2, Rakonjac 1, Dőry. Csere: Komlósi 1, Pellei F. 1, Vörös V. 1, Boros, Pellei K. Edző: Lukács Dénes
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Komlósi (28. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szentes javára
MESTERMÉRLEG
Lukács Gergely:
– Ismét remekül küzdöttünk, de sajnos a fontos pillanatokban rossz döntéseket hoztunk, amit a Szentes könyörtelenül kihasznált. Jön az utolsó tánc.
Lukács Dénes: – Megcsináltuk! December elején, a kilencedik forduló után nulla ponttal kezdtünk, végtelenül boldog vagyok, hogy a Szentes a következő szezonban is az első osztályban játszhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik