nemzetisport.hu 2019.06.14 07:06 Frissítve: 2019.06.14 07:11

Vízilabda: Kállay Márk 33 évesen lett válogatott, ott akar lenni a vb-n

Kállay Márknak 33 évesen adatik meg, hogy a belgrádi világliga szuperdöntőjében bemutatkozhasson a magyar férfi vízilabda-válogatottban. Az FTC-Telekom immár Bajnokok Ligája-győztes balkezese az NSO Tv-nek elmondta, amikoer a zöld-fehérekhez igazolt, akkor az volt az egyik célja, hogy bekerüljön a nemzeti csapatba. S mivel mindig nagy célokat tűz ki maga elé, a világbajnoki részvételért is meg akar küzdeni. 

 

 


„Úgy éreztem, nem véletlen az élettől és a vízilabdától sem, hogy engem tavaly leigazolt a Fradi, megdolgoztam minden egyes centiméterért mondta Kállay, aki négy idény után a Debrecen csapatától került a zöld-fehérekhez a nyáron. – Hét évvel ezelőtt műtötték a lövőkezemet, komoly sérülésből kellett visszajönnöm, de Debrecenben megerősödtem, és mentális, illetve fizikai szempontból is túltettem magam ezen. Úgy érkeztem ide, hogy szeretnék bekerülni a válogatott keretbe, és egy évvel később úgy állunk itt, hogy ez valósággá vált. Emellett pedig, amiben elindultunk, ott megnyertük az összes trófeát. Maximálisan elégedett vagyok, a csúcspontja a karrieremnek. Az ilyen pillanatokért, az ilyen szezonokért érdemes elkezdeni sportolni.”

Az FTC csütörtöki sajtótájékoztatója előtt néhány órával hirdetett keretet Märcz Tamás szövetségi kapitány a világliga szuperdöntőjére. A Fradiban kiválóan vízilabdázó 33 éves játékosnak gyerekkori álma vált valóra, hogy utazhat a válogatottal Belgrádba. S persze ezzel nem akar megelégedni.

„Természetesen megküzdök a világbajnokságért is, mindig a legmagasabb célokat érdemes kitűzni magam elé. Csak így tudom a legjobb teljesítményt kihozni magamból. Nem vetem el a lehetőségét annak, sőt, azzal a tudattal szállok vízbe és játszom a nemzeti csapatban, hogy kijussak a világbajnokságra.”

Videónkban természetesen a Bajnokok Ligája-győzelemről, és az odáig vezető útról is beszél. 

2019.06.12 21:54:01

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ha a csapatot olyan tökéletesen felkészült, tiszta fejű edző, mint Varga Zsolt kovácsolja egybe, mögötte meg ott egy profi stáb és egy tőkeerős klub, akkor még így, »hátulról« érkezve is simán elérhető, hogy az FTC végül mindenkit megelőzzön.

2019.06.12 09:50:47

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Meglátjuk, mennyi fér bele, mennyit akar a Fradi, de harmincöt éves koromig biztosan játszom.”

2019.06.08 13:07:26

Vízilabda HATÁR DÁVID (Budapest), LAKNER GÁBOR (Hannover)

Az Olympiakosz óriási hajrával egyenlített, de a Vargát és Vámost is elveszítő zöld-fehérek így is nyertek.

2019.06.07 19:49:43

Vízilabda LAKNER GÁBOR (HANNOVER) / NSO

Varga Dénesék kiváló negyedik negyeddel verték meg a Barcelonetát.

2019.05.29 09:05:06

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Ha egyetlen érmet sem nyerek, és úgy fejezem be, akkor is a legboldogabb embernek érezném magamat.”