Vízilabda: a kormány dönthet a Benedek Tibor Arénáról

K. E., SZ. A.K. E., SZ. A.
Vágólapra másolva!
2020.06.23. 09:23
null
Az Emmi javaslatára a kormány dönthet arról, hogy a Duna Aréna a jövőben Benedek Tibor nevét viselje (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Emmi javaslatára a kormány dönthet arról, hogy a Duna Aréna a jövőben Benedek Tibor nevét viselje.

 

Nem tartott soká, hogy sokan csatlakozzanak a Nemzeti Sport felhívásához, hogy a csütörtökön gyógyíthatatlan betegségben elhunyt, játékosként többek között háromszoros olimpiai bajnok, edzőként pedig világbajnok Benedek Tiborról nevezzék el a Duna Arénát, ahol a 2017-es vizes világbajnokság megrendezése előtt a Szolnok férfi pólócsapata Bajnokok Ligáját, idén januárban a férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnokságot nyert, női csapatunk pedig bronzérmes lett.

Az ötletet megelőlegezte, illetve támogatta már a Benedek szövetségi kapitánysága alatt vb-t nyerő bekk, a múlt hónapban Magyarország New York-i főkonzulátusa külgazdasági attaséjának kinevezett Gór-Nagy Miklós, Benedek három olimpiai aranyérméből kettőben részes játékostársa, a vízilabda-szövetség mai elnöke, Vári Attila, valamint számos olvasónk és internetes fogyasztónk, és legújabb támogatóként a Blikk országos napilap is beállt a sorba.

Mindezek után magától értetődő következő lépés volt, hogy gyorsan utánajárjunk, mi is a menete egy ilyen átnevezési kezdeményezésnek. Nos, a sportlétesítmény elnevezése kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) terjeszthet elő javaslatot, mindezt pedig úgy teheti meg, ha a névadáshoz az elhunyt sportoló közeli családtagja, például nagykorú örököse hozzájárult. Ezután a javaslat elfogadásáról a kormány dönt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik