Vízi Eb: A szerbek legyőzése nagy mérföldkő - Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.17. 22:05
null
Madarasék nagy skalpot gyűjtöttek be (Fotó: Tumbász Hédi)
Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint az egész magyar vízilabda történetében óriási mérföldkőnek számít a budapesti Európa-bajnokságon elért 8–6-os győzelem Szerbia ellen.

„Azt gondolom, ez nagy mérföldkő az egész magyar vízilabda életében – nyilatkozta Benedek Tibor az MTVA kamerái előtt a találkozó lefújása után. – Bármi lesz az Eb végeredménye, amit ma letettünk, az ennek a csapatnak a névjegye. Amiről tíz éve beszéltünk, azt el lehet felejteni. Ez a csapat megmutatta, mennyire erős. Ha a látottakból nem derült ki, micsoda csapatszellem volt a vízben, akkor semmiből. Decker Attila kapuba állítása az eredmény alapján jó döntésnek bizonyult. Készülünk a játékvezetésre, nekünk előnyünk csak a hazai közönségből származhat, nem számítunk külső segítségre, csak magunkban bízhatunk.”

„Nem kell rám aggatni a csodakapus jelzőt, ez csapatmunka volt – kezdte értékelését szerényen Decker Attila az MTVA kameráinak a találkozó után. – A fiúk küzdése hozza magával, hogy én így tudtam védeni. Hogy Benedek Tibor, miért engem rakott be, azt nem tudom. Azt tudom, hogy mindkét kapusában bízik. Tavaly Nagy Viktor kapta meg a lehetőséget, most szerintem felváltva fogunk védeni. Jó, hogy a magyar válogatottnak két ilyen kapusa van, mert az ellenfelek szemmel láthatóan nem szeretik ezt a stílust. Régóta vagyunk a mérleg rossz oldalán a szerbek elleni meccsek kapcsán. Több sok csatát megélt játékosunk szemében olyan tüzet láttam, ami most a vízben is meglátszódott. Ez kell, mert a szerbek is ilyen tűzzel játszanak, amit ha nem veszel át, esélyed sincs ellenük. Mi ezt megtettük, s meg is lepődtek. Remélem, minél többen jönnek ki a későbbi meccseinkre!”

„Készültünk rá, hogy a szerbek nagyon erősen szokott kezdeni – ezt már Varga Dénes nyilatkozta a meccset követően. – Most fordítva történt, mi kezdtünk 2–0-val, s ezt az előnyt meg tudtuk tartani. A csoportelsőség volt itt a tét, meg persze az óriási presztízs. Nagyon jó érzés volt hazai közönség előtt Szerbia ellen nyerni. Ennél már csak egy jobb dolog lenne, ha ugyanezt a döntőben is megtennénk. Mindenki odatette magát, csak így sikerülhetett.”

„Nagyon régóta meg akartuk már verni a szerbeket. Most boldogok vagyunk, de ezt ma le kell zárni, mert van még két csoportmeccs, amelyből a második a hasonlóan kemény horvátok elleni lesz” – vélekedett Vámos Márton.

Benedek Tibor: Nagy húzás volt Decker, nem féltem


Decker Attila: Tudtam, hogy Ádi odamegy, és szétveri a fejét

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik