Vizes vb: Végig koncentráltak maradtunk – Märcz Tamás

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 14:28
null
Märcz Tamás a hétfői mérkőzésen (Fotó: Derencsényi István)
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi vízilabda-válogatott 24–4-es győzelemmel mutatkozott be a Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon. Íme, így látta Märcz Tamás szövetségi kapitány az Új-Zéland elleni hétfői mérkőzést!

 

– A nagy különbség tudatában nehéz volt végig összpontosítani?
– Úgy láttam, végig koncentráltak maradtunk – kezdte mérkőzés utáni értékelését Märcz Tamás. – Igyekeztünk dolgozni, hogy az első két negyedben minél sikeresebben elkerüljük a kiállításokat, illetve elemezzük majd, mire ítélnek. Figyeltünk, amire szükség is volt, mert eggyel kevesebben játszhattunk. Többen vállaltak olyan szerepköröket, amelyeket egyébként nem szoktak, ami hasznos lehet a jövőben.

– Voltak részcélok a mérkőzésre?
– Azok az általános célok, amelyek egyébként ki vannak tűzve egy nehezebb meccsre. Nem láttuk előre, mennyire lesz bonyolult az Új-Zéland elleni találkozó, hiszen nem ismertük őket, videót sem láttunk róluk. Azokat a játékelemeket igyekeztünk végrehajtani, amelyeket mindig szeretnénk. Igaz, ilyenkor sokkal több lefordulás adódik, kevés a valódi pozíciójáték az ellenfél kapuja előtt, azt nem nagyon tudtuk gyakorolni, ám a lendületes lefordulásokat igen. Remélem, a spanyolok ellen sok lesz belőle, és értékesítjük is őket, mert most az elején egy-két helyzet kimaradt. Még jó néhány lehetőséget gólra válthattunk volna.

– A spanyolok is könnyen győztek. Mit lehet leszűrni abból a találkozóból?
– Nem a dél-afrikaiak elleni nagy különbségű sikerből szűrtük le a tapasztalatokat. Ismerjük az erősségeiket, nagyon pörgős és jó csapat, taktikailag is remekül felkészítve, szerintem az egyik legmodernebb vízilabdát képes játszani. Legutóbb, a világligán döntetlenre végeztünk velük a rendes játékidőben, de akkor nem voltak még teljesen a topon. Két hasonló erőből álló válogatott csap össze szerdán, nüanszokon múlik majd, ki nyer. Persze, mi akarunk győzni.

EMLÉKEZTETŐ

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Új-Zéland 24–4 (4–0, 7–1, 6–2, 7–1)
Kvangdzsu, 300 néző. V: An (dél-koreai), Willis (dél-afrikai)
MAGYARORSZÁG:
Nagy V. – Varga Dénes 2, Jansik Sz. 2, VÁMOS 3, Hárai 1, Sedlmayer 1, MANHERCZ K. 3.Csere: Vogel Soma (kapus), MEZEI 2, Zalánki 4, ANGYAL 3, BÁTORI 3. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
ÚJ-ZÉLAND: Dymond – Newcombe, Small 1, M. Bryant, PIKE 2, Sunde, Brown. Csere: Fountain (kapus), Clark 1, Stankovich, Lewis, Potaka, S. Bryant. Szövetségi kapitány: Davor Carevic
Gól – emberelőnyből: 11/11, ill. 9/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 4/1, ill. –
Kipontozódott: Manhercz K. (23. p.), M. Bryant (25. p.), Bátori (32. p.)

A Nemzeti Sportot a vizes vb-ről tudósítja: Csurka Gergely, Roska Emese Boglárka, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik