ROSKA EMESE BOGLÁRKA 2019.07.27 12:11 Frissítve: 2019.07.27 12:37

Vizes vb: Valószínűleg ez volt az utolsó vébém – Nagy Viktor

Nagy Viktor az elveszített világbajnoki bronzmérkőzés után úgy fogalmazott, belül nagyon fáj a vereség, neki különösen azért, mert valószínűleg ez volt az utolsó világbajnoksága.

Nagy Viktor valószínűleg utoljára védett világbajnokságon (Fotó: Derencsényi István)

 

„Elég furcsa az új szabály, egyszer így, máskor úgy alakul a meccs, és azt tapasztalni, hogy még inkább a bírók kezében van a mérkőzés, ahogyan éppen gondolják, úgy adnak kiállítást, igaz, ide is, oda is – válaszolt Nagy Viktor a sok kiállításra vonatkozó kérdésünkre. – Olyan ítéletek születnek, amelyektől egy másik meccset nézve is kikerekedik a szemünk, miért lett az. Igaz, eddig is ez volt a jellemző, nem ezért kaptunk ki, hanem mert nem tudtunk a horvát csapat fölé kerekedni. Jobban védekeztek, pontosabban fejezték be a támadásaikat. Nagyon nehéz mit mondani, el vagyok keseredve, szomorú vagyok, amiért nem sikerült megszerezni a harmadik helyet. Ez még hiányzott a világbajnoki helyezéseim közül. Egytől hatig minden le van fedve, kivéve a bronz, szóval én személy szerint nagyon akartam a harmadik helyet. Gratuláltunk a horvátoknak, jobbak voltak, de hiába vagyunk sportemberek, azért ez nem ilyen egyszerű. Belül nagyon fáj ez a vereség, mert nem mindegy, hogyan távozol egy vébéről. Szokták mondani ismerősök, barátok, a bronz is szépen csillog, meg az ezüst is, de negyedik hely után megyünk haza.”

Felvetettük a kapusnak, hogy a válogatott a tavalyi Európa-bajnoki 8. helyhez képest azért óriásit lépett előre.

„Nem lehet összehasonlítani világeseményt világeseménnyel, nem is tenném. Hagyjuk azt is és a mostanit is, ez is már a múlt. Én azért élem meg különösen nehezen, mert valószínűleg ez volt az utolsó világbajnokságom. Ki tudja, mit hoz a jövő, de én most úgy készülök, ez volt az utolsó. Nehéz is most mit mondani, úgyhogy nem is akarok.”

FINA VIZES VB, FÉRFI VÍZILABDA
A HARMADIK HELYÉRT (BRONZMÉRKŐZÉS)
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–7 (2–1, 2–2, 2–2, 4–2)

Kvangdzsu, 1000 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Sztavridisz (görög)
HORVÁTORSZÁG: BIJAC – Vukicevic, Fatovic, Vrlic, García Gadea, JOKOVIC 6, Buslje. Csere: Loncar 1, Benic 1, SETKA 1, Milos 1, Macan. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Jansik Sz., Bátori, Manhercz K. 2, HÁRAI 2, Vámos 1, Sedlmayer. Csere: Pohl, Mezei, Angyal 1, Zalánki 1, Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 20/6
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Macan (23. p.), Jansik Sz. (26. p.), Pohl (28. p.), Setka (28. p.), Vukicevic (29. p.), Angyal (29. p.), Buslje (31. p.), Fatovic (32. p.)

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka (Kvangdzsu), Csurka Gergely (Kvangdzsu), Derencsényi István (Kvangdzsu, fotó), Kovács Erika (Budapest)

2020.07.12 21:21:09

Vízilabda SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. A »mit tanulunk Benedek Tibortól?« kérdésre adott válaszokból adódó következtetés: nincs semmi, de semmi fontosabb ebben az országban annál, mint hogy csapatokat alkossunk.

2020.07.10 18:46:08

Vízilabda BABJÁK BENCE

Nem tartja magát a világ legjobb vízilabdázójának, még mindig motivált. Úgy véli, ami ma elég, holnap már kevés.

2020.07.09 21:30:05

Vízilabda BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A Last Dance-t látva ezen és a végtelen akaraterőn kívül több összekötő kapocs nincs is az önnön szorgalmát a tehetség egy válfajaként értelmező, a csapathoz a szeretet és az összetartozás irányából közelítő Benedek és Jordan között.

2020.07.06 21:31:14

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 8. RÉSZ. Tibor tanítványai rutinszerűen maradnak plusz 30-40 perceket az edzések után a vízben. Mert ezt látták a Mestertől.

2020.07.05 21:11:18

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 7. RÉSZ. A vízilabdavilág egy félmosollyal nyugtázta: Kásásék nélkül most néhány évig nem kell számolni a magyarokkal.