Vizes vb: Szó szerint kiizzadtuk a sikert – Bíró Attila

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 05:02
null
A kapitány szerint szívvel hozta a sikert a csapat (Fotó: Derencsényi István)
Amint arról beszámoltunk a magyar női vízilabda-válogatott szoros mérkőzésen 15–14-re legyőzte Kanadát, ezzel biztossá vált, hogy továbbjut csoportjából a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon. Az izgalmas összecsapás után, Bíró Attila szövetségi kapitány elárulta a végén elfogyott a csapat, de kiizzadta a sikert és szívvel sikerült hozni a mérkőzést.

– A pólóján is látszik, ahhoz képest, hogy egyszer vezettek a kanadaiak, nem volt könnyű mérkőzés.
– Három, három és fél negyedik tökéletesen játszottunk, ha voltak is hibák, az említett vezetéstől függetlenül végig kezünkben tartottuk a meccset, két-három-négy góllal is elléptünk – kezdte értékelését Bíró Attila. – Nagyon tetszett, hogy a csapat végig reagált arra, ha feljött Kanada. A fontos fórokat belőttük, fontos akciókból találtunk be, és többé-kevésbé helyén volt a védekezés. Aztán a kipontozódások miatt a végén kicsit elfogytunk erőben is, lábban is, mindenben, de a szívünk a helyén volt. Szívvel hoztuk a mérkőzést. Szó szerint kiizzadtuk, de nem is számítottam jobbra.

– Beszéltünk már arról, csapatként kell megoldani a kritikus helyzeteket. Ez sikerült a negyedik negyedben?
– Pontosan. A legjobb példa, amikor Aldát becseréltem – mert éreztem Edinán egy kis hullámvölgyet –, fontos védést mutatott be, amely kellett a végén a sikerhez. A döntetlen sem lett volna rossz eredmény, ám nyilván a győzelem az győzelem.

– A csoportelsőségért szállhatnak vízbe az oroszok ellen.
– Korábban is azt mondtam, két győzelem a csoportban nagyon jó. A harmadik helyezett a Hollandia–Egyesült Államok vesztesével játszik a nyolc közé jutásért. Az elég kemény, ezért mindenképpen szerettük volna elkerülni. Hogy az első vagy második helyen zárunk, majdnem mindegy. Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva egyébként azt gondolom, a csoportelsőnek járó három nap szünet nem is jó annyira nekünk.

EMLÉKEZTETŐ

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
NŐK, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Magyarország–Kanada 15–14 (3–2, 5–4, 5–3, 2–5)
Kvangdzsu, 800
néző V: Peris (horvát), Sztavridisz (görög)
MAGYARORSZÁG: Gangl – Szilágyi D. 1, KESZTHELYI 7, Illés, Parkes 1, Vályi V. 1, LEIMETER 1. Csere: Magyari (kapus), Rybanska 1, Horváth B., GYÖNGYÖSSY 2, Tóth-Csabai 1, Gurisatti. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
KANADA: Gaudreault – Eggens 1, McKelvey, FOURNIER 3, LEMAY-LAVOIE 2, E. Wright 3, Christmas 1. Csere: ALOGBO 2, Bekhazi 1, McKee 1, Paul, Crevier. Szövetségi kapitány: David Paradelo
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 13/6
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: McKelvey (16. p.), Tóth-Csabai (22. p.), Christmas (24. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Rybanska (30. p.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország
2
2


79–14
4
2. Oroszország
2
2


48–11
4
3. Kanada2


2
24–33
0
4. Dél-Korea
2


2
1–94
0

A Nemzeti Sportot a vizes vb-ről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Kovács Erika, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik