Vizes vb: elsírták magukat a dél-koreaiak az első góljuk után – videó

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 10:20
null
<strong>AZ M4 SPORT VIDEÓJÁT MEGNÉZHETI A KÉPRE KATTINTVA AZ ESETRŐL!</strong>
Négy perccel a vége előtt Kvangdzsuban felrobbant a vízilabda-aréna úgy, ahogyan női meccsen még egyszer sem: a 2001-es születésű Kjung Da Szul megszerezte a dél-koreai női válogatott rövidke történetének első gólját. A kispadon többen sírásra görbülő szájjal kaptak az arcukhoz, egymást ölelgették: a hazaiak két hónapja vízilabdázni kezdő, úszókból lett játékosai 64–0-ra kaptak ki a nyitányon a magyaroktól, most azonban megélhették a gólszerzés örömét. Még szép, hogy győztesnek járó ünneplést kaptak a közönségtől, és a lefújás után pityergős örömmel fogadták az egyébként 30–1-es vereséget.

„Elképesztően érzelmes pillanat volt – jegyezte Ryan Hanna Jun, a koreaiak 15 éves játékosa, aki az Egyesült Államokban született, onnan érkezett Dél-Koreába. – Nem vízilabdáztam korábban, nagyjából másfél hónapja kezdtünk el játszani. Az volt a célunk, hogy gólt szerezzünk, és ez a találat mindent jelent nekünk. Egyébként úgy tervezem, úgy tervezzük, hogy a világbajnokság után is folytatjuk a vízilabdát.”

Érthetően a gólszerző Kjunggal is madarat lehetett volna fogatni. „Próbáltam gólt szerezni, nagyon boldog vagyok, hogy történelmet írtunk, de ez nem sikerült volna a barátok és az edzők segítsége nélkül. Bár nem teljesítünk jól, nagyszerű élmény, hogy a szeretteink és a családunk előtt játszhatunk.”

VIZES VB, NŐI VÍZILABDA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Dél-Korea–Oroszország 1–30
Kanada–MAGYARORSZÁG 14–15

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország
2
2


79–14
4
2. Oroszország
2
2


48–11
4
3. Kanada2


2
24–33
0
4. Dél-Korea
2


2
1–94
0

A Nemzeti Sportot a vizes vb-ről tudósítja: Csurka Gergely, Roska Emese Boglárka, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik