Vizes vb: csapatkapitánya szerint volt türelme a válogatottnak

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 07:08
null
Keszthelyi főszerepet vállalt a sikerben (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, a magyar női vízilabda-válogatott szoros mérkőzésen 15–14-re legyőzte Kanadát, ezzel biztossá vált, hogy továbbjut csoportjából a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon. Az összecsapás után a mieink legeredményesebbje, a hét gólig jutó Keszthelyi Rita elárulta: a türelemnek nagy szerepe volt a sikerben.

– Minek köszönhető a remek kezdés?
– Sokkal élesebbek voltunk, jól kivettük a játékból a két balkezesüket, ám aztán felbátorodott a többi játékos. Három negyeden keresztül jól játszottunk, tizenhárom–kilences vezetéssel fordultunk az utolsó felvonásra. Nyilván a kilenc kapott gól is rengeteg, de az, hogy az utolsó negyedet öt–kettőre ők nyerték, semmilyen meccsen nem fér bele nekünk.

– Most mégis belefért, hiszen győztek. Hogyan maradtak higgadtak?
– Megbeszéltük a lányokkal – és egész nyáron erre készültünk –, hogy figyeljünk oda egymásra. Mindig volt türelmünk továbbadni a labdát, főleg, amikor már harmincnál beálltak a kapuba zónázni. Még tizenkilencnél, tizenkettőnél is ment egy kört, és ettől fáradtak, egyre több hely volt. Nyilván ezeket a helyzeteket be kell lőni, de más már nem védekezik így.

– Mentálisan hogyan lehet bírni, hogy önnek kell megoldani a nehéz helyzeteket, és ezt az ellenfél is pontosan tudja?
– Bízom a többiekben, hiszek bennük, és tudom azt, hogy amikor engem agyonvernek majd, ők üresen lesznek, odaadom nekik a labdát, ők meg belövik.

EMLÉKEZTETŐ

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
NŐK, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Magyarország–Kanada 15–14 (3–2, 5–4, 5–3, 2–5)
Kvangdzsu, 800
néző V: Peris (horvát), Sztavridisz (görög)
MAGYARORSZÁG: Gangl – Szilágyi D. 1, KESZTHELYI 7, Illés, Parkes 1, Vályi V. 1, LEIMETER 1. Csere: Magyari (kapus), Rybanska 1, Horváth B., GYÖNGYÖSSY 2, Tóth-Csabai 1, Gurisatti. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
KANADA: Gaudreault – Eggens 1, McKelvey, FOURNIER 3, LEMAY-LAVOIE 2, E. Wright 3, Christmas 1. Csere: ALOGBO 2, Bekhazi 1, McKee 1, Paul, Crevier. Szövetségi kapitány: David Paradelo
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 13/6
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: McKelvey (16. p.), Tóth-Csabai (22. p.), Christmas (24. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Rybanska (30. p.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország
2
2


79–14
4
2. Oroszország
2
2


48–11
4
3. Kanada2


2
24–33
0
4. Dél-Korea
2


2
1–94
0

A Nemzeti Sportot a vizes vb-ről tudósítja: Csurka Gergely, Roska Emese Boglárka, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik