Pólóválogatottunk legyőzte a világbajnokot

Vágólapra másolva!
2012.01.07. 21:53
null
Ezúttal is Baksa kezdett a magyar kapuban (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–8-ra legyőzte a világbajnoki címvédő Olaszországot a Székesfehérváron zajló Volvo-kupa második játéknapján. Kemény Dénes együttese így holnap gyakorlatilag döntőt játszhat a hozzánk hasonlóan két győzelemmel álló Németország ellen.

A Volvo-kupa nyitó napján a magyar pólóválogatott időnként nagyon szépen játszva könnyedén legyőzte a világelithez éppenséggel nem tartozó Kanadát. A mai napon azonban nagyobb feladat tornyosult Kemény Dénes csapata előtt: a regnáló világbajnok, Olaszország.

A mérkőzés elején a magyar csapat játszott fölényben, előbb Steinmetz Ádám vált le emberéről, és szerzett ezután már könnyű gólt, majd Varga Dénes fórból volt eredményes, hogy aztán a negyed végén Figari szépítsen a vendégeknél.

A második játékrészben Madaras Norbert és Kiss Gergely góljával 4–1-re elhúztak a mieink. Ekkor azonban az olaszok rendre emberelőnybe kerültek, és a negyed közepére feljöttek egy gólra.

Hosnyánszky Norbert és Steinmetz Ádám azonban ismét visszaállította a háromgólos különbséget. A nagyszünet előtt Figari ismét betalált, így két negyed után 6–4 volt ide.

A szebb, látványosabb pólót a mieink játszották. Erre bizonyíték, hogy mi öt akciógólt szereztünk az első félidőben, míg a világbajnok „csak” kettőt.

A harmadik negyedben az olasz csapat igazolta, hogy nem véletlenül nyerte meg a legutóbbi vb-t: miután Varga Dénes 7–4-re alakította az állást, az olaszok sorozatban három gólt szereztek. A magyar származású Giorgetti, majd Gitto és Presciutti voltak sorrendben a gólszerzők, és a harmadik negyed közepén egálra állt a két válogatott.

A kapuban kezdő Baksa László helyét Szécsi Zoltán vette át, aki a folytatásban magabiztosan őrizte a magyar kaput.

Az utolsó negyednek egygólos előnnyel vághattunk neki: 8–8 után ugyanis Varga Dániel higgadtan értékesített egy emberelőnyt.

Az utolsó játékrészben az is belefért, hogy az elején Kiss Gergely elhibázott egy ötméterest – pontosabban Pastorino védte a jobb alsóba tartó labdát. Ezután ugyanis parádésan játszott a magyar csapat. Hosnyánszky emberelőnyös találata után következett igazából a csúcspont: Kiss javítva a kihagyott büntetőt, amolyan „birosos” csavart ejtéssel alakította 11–8-ra az állást.

Később kiderült, Kiss klasszismegmozdulása egyben a találkozó utolsó találata is volt. Kemény Dénes együttese holnap a szintén két sikerrel álló Németországgal játszik. A tét a tornagyőzelem lesz.

MEGÉRDEMELT SIKER A VILÁGBAJNOK ELLEN


VOLVO-KUPA
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 11–8 (2–1, 4–3, 3–4, 2–0)
Székesfehérvár, 1400 néző. Vezette: Sztavropulosz (görög), Margeta (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Baksa – Kásás, VARGA DÉNES 3, HOSNYÁNSZKY 2, STEINMETZ Á. 2, Madaras 1, Kiss G. 2. Cs: Szécsi (kapus), Szivós, Varga Dániel 1, Katonás, Vámos, Gór-Nagy. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
OLASZORSZÁG: Pastorino – Presciutti 1, Figlioli 1, Felugo, Aicardi Gallo 1, Gitto 2. Cs: Lapenna, Giorgetti 1, D. Fiorentini, FIGARI 2, Perez, Giacoppo. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 12/5
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Gitto (31. p.)
MESTERMÉRLEG
KEMÉNY DÉNES: – Megint kaptunk néhány elkerülhető gólt, azonban összességében néhány percet kivéve magabiztos győzelem volt ez. A kapott gólok száma kissé sok, ha az ember magabiztosan nyer, ne kapjon nyolc gólt. Ebben kell fejlődni, de dicséretes, hogy úgy lőttünk tizenegyet, hogy fáradtság, illetve más okok miatt nehezebben koncentráltunk. A fiúk okoznak bőven fejtörést, szeretném a horvátok elleni meccsig kiválasztani az Eb-re utazó tizenhármat, de nem lesz könnyű.
ALESSANDRO CAMPAGNA: – Jó mérkőzés volt, amelyen a kezdés rendkívül fontosnak bizonyult. Ekkor a magyarok elhúztak, a harmadik negyedben felzárkóztunk, de még nem vagyunk világbajnoki szinten. Lépésről lépésre haladunk, dolgozunk tovább.
KORÁBBAN
Németország–Kanada 12–8
AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 2 2 22–14 6
2. Németország 2 2 21–16 6
3. Olaszország 2 2 16–20 0
4. Kanada 2 2 14–23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik