Oroszverés hat Madaras-találattal

Vágólapra másolva!
2010.07.22. 21:44
null
Madaras több gólt lőtt, mint a többi magyar játékos összesen (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
A magyar férfi vízilabda-válogatott – elsősorban a hat gólig jutó Madaras Norbert remeklésének köszönhetően – 11–10-re nyert Oroszország ellen a Siracusában zajló nemzetközi felkészülési tornán. A válogatottban ezen a mérkőzésen debütált Vörös Viktor és Bátori Bence.

A magyar csapat szerezte a mérkőzés első gólját, ám a nyitó negyedet nem tudta előnnyel zárni, a hat gól egyenlő eloszlásban esett. A vlv.hu beszámolója szerint a folytatásban – főleg Madaras Norbert remeklésének köszönhetően – két góllal is megléptünk, ám a félidőben így is 7–7-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben védekezésben tökéleteset produkált a Kemény-csapat, amely így 10–7-es vezetéssel kezdhette az utolsó játékrészt.

A záró nyolc percet ugyan elveszítettük, ám egy gólt megőriztünk előnyünkből, így sikerült javítani a görögök elleni vereség után.

A mérkőzés Vörös Viktor és Bátori Bence számára egész biztos, hogy örökké emlékezetes marad, a két fiatalember ugyanis most debütált a válogatottban.

 NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, SIRACUSA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 11–10 (3–3, 4–4, 3–0, 1–3)
Siracusa, 200 néző. V: Balfanbajev (kazah), Koganov (azeri)
MAGYARORSZÁG: Gergely I. – Varga Dénes 1, Hosnyánszky 1, Szivós, Hárai 1, Biros 1, Madaras 6. Cs: Szécsi (kapus), Varga Dániel 1, Vörös, Bátori, Vámos, Bundschuh. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
OROSZORSZÁG: Ivanov – Halturin 2, Jurcsik 2, Rizov 2, Zseltovszkij 1, Antipov, Liszunov 1, Baszik 1, Novokszenov, Visnyakov, Ogyincov, Agarkov 1, Rasztorgujev (kapus). Szövetségi kapitány: Vjacseszlav Szobcsenko
Gól – emberelőnyből: 7/5, il. 10/5
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
 
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: – Másfél negyedig hasonló volt, mint a szerdai meccs, aztán elhúztunk, a végén pedig már nem volt túl sok idejük az oroszoknak. Hagytunk ki néhány helyzetet, és továbbra is túl sok gólt kapunk. Kis Gábor a meccs előtt, Hárai Balázs a második negyedben sérült meg. Kiszenvedett, kiküzdött siker volt olyan vetélytárssal szemben, amely ellen öt-hat góllal is lehet nyerni. A felkészülésben előbbre járó ellenfelek megmutatták, mik azok a játékelemek, amelyeket gyakorolnunk kell.
 
A csoport másik mérkőzésén: Olaszország–Görögország 10–7
Az állás: 1. Olaszország 6 pont, 2. Görögország 3 (18–18), 3. Magyarország 3 (19–21), 4. Oroszország 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik