Női vízilabda Eb: Hollandia nagy csatában verte a spanyolokat a döntőben

PATAI GERGELY (BERGAMO)PATAI GERGELY (BERGAMO)
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 21:51
null
A hollandok örülhettek a végén (Fotó: Imago Images)
A házigazda holland válogatott nyerte a női vízilabda Európa-bajnokságot, mivel a fináléban 8–7-re legyőzte Spanyolországot.

Rendíthetetlenül gyakorolták az ötmétereseket a spanyolok és a hollandok is a délelőtti edzésen, elvégre a két csapat fukuokai vb-döntője szétlövésben dőlt el. A világbajnok házigazda újabb sikeréért csaknem háromezren szorítottak a Pieter van den Hoogenband uszodában – az önkéntesek egy ideig megpróbáltak mindenkinek széket találni, aztán inkább annyiban hagyták a dolgot.

Amikor Kitty Joustra három spanyol között a kapuba húzta a labdát, az is talpra ugrott, aki addig ülve nézte a finálét, a hollandok kétgólos hátrányból kétgólos előnyt csináltak a nagyszünet előtt. Mindkét kapus remekelt, Martina Terré ötméterest is védett, a spanyolok pedig utolérték riválisukat.

A holland válogatott viszont futószalagon harcolta ki a kiállításokat, az utolsó húsz másodpercben is fórban támadhatott, és Bente Rogge szerencsésen pattanó lövésével 8–7-re megnyerte az Eb-döntőt, amelynek egyik játékvezetője Debreceni Nóra volt.

VÍZILABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG (EINDHOVEN)
DÖNTŐ

Hollandia–Spanyolország 8–7 (1–2, 4–1, 1–2, 2–2)

Az Európa-bajnokság végeredménye
1. Hollandia
2. Spanyolország
3. Görögország
4. Olaszország
5. MAGYARORSZÁG
6. Franciaország
7. Nagy-Britannia
8. Horvátország
9. Izrael
10. Szerbia
11. Németország
12. Csehország
13. Törökország
14. Románia
15. Szlovákia
16. Bulgária

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik