MTI 2017.04.18 20:37 Frissítve: 2017.04.19 00:44

Női vízi világliga: győztünk az olimpiai ezüstérmes otthonában

A magyar válogatott 12–10-re győzött az olimpiai ezüstérmes olaszok otthonában a világliga európai selejtezőjének utolsó játéknapján, így a B-csoport első helyezettjeként jutott ki a sanghaji szuperdöntőre.

Szilágyi Dorottya három gólt lőtt az olaszoknak (Fotó: Illyés Tibor, MTI)


A magyarok számára a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje a mérkőzésnek, de sikerükkel bebiztosították a csoportelsőségüket.

Bíró Attila szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata Avezzanóban végig kézben tartotta az irányítást, két negyedet követően kétgólos előnyre tett szert. A harmadik játékrészben a rutinos center, a sérülés miatt kieső Tóth Ildikó helyére behívott Bujka Barbara három góllal zárta le a találkozó nyitott kérdéseit. A záró negyed a házigazdáké lett ugyan, de a magyar győzelem nem forgott veszélyben.

A sanghaji szuperdöntőt június 6. és 11. között rendezik.

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 6. JÁTÉKNAP
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–12 (2–3, 2–3, 2–4, 4–2)
Avezzano, 1200
néző. V: Dutilh-Dumas (holland), Hadzianasztasziu (görög)
OLASZORSZÁG: Gorlero – Tabani, Garibotti 2, Queirolo 2, Radicchi 1, Aiello 2, Picozzi, Dario, Emmolo, Palmieri 1, Gragnolati 1, Barzon 1. Szövetségi kapitány: Fabio Conti
MAGYARORSZÁG: Bolonyai – Szilágyi D. 3, Gurisatti 1, Garda 1, Parkes, Szücs G. 1, Menczinger K. Csere: Csabai, Takács O. 1, Czigány D. 1, Somhegyi 1, Bujka 3. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Meggyőzően játszott a csapat, és örülök, hogy a tíz kapott gól ellenére is rendben volt a védekezésünk, mert nem volt könnyű az emberhátrányokat kivédekezni a jó olasz válogatott ellen. Gyakoroltunk egy-két új elemet, és egész jól működtek. Még mindig van egy-két beidegződés, amelyeket folyamatosan gyomlálni fogok – sőt már most el is kezdtem –, és bárki alkotja a magyar válogatottat, tudatában kell lennie ennek is. Mentálisan és fizikailag is jól álltunk a mérkőzéshez; csak három emberelőnyt kaptunk, ezekből egy gólt tudtunk szerezni, viszont tizenegy szebbnél szebb akciógólt lőttünk. A presztízs miatt is fontos a siker, illetve demonstráltuk, hogy a magyar válogatott bárkit meg tud verni, játsszon bármilyen felállásban is. Persze ez a siker a világbajnokság szempontjából semmit sem jelent, a következő állomás a világbajnoki keret kihirdetése és a világliga nyolcas döntője. A vébé messze van még, az olasz válogatott jobb lesz ennél, de bennünk is van tartalék.

A B-csoport végeredménye: 1. Magyarország 11 pont, 2. Olaszország 7, 3. Franciaország 0

Vásároljon jegyet a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjére!
Ezen a linken megteheti.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.05.26 20:01:21

Vízilabda nemzetisport.hu

Lassan lendült bele a Szolnok, de végül 7–5-ös győzelemmel került a szombat délutáni fináléba.

2017.05.13 10:03:21

Vízilabda RÁC BENEDEK BALÁZS

Cseh Sándor mentális szakember segítsége nélkül juttatta csúcsra a BL final sixre készülő csapatot.

2017.04.27 00:20:08

Vízilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. A közönség ugyanis azt bírja a legnehezebben, ha arcátlan és nyilvánvaló az ámítás – ha hülyére veszik.

2009.04.22 20:31:07

Vízilabda nemzetisport.hu