Női vízi ob I: sorozatban ötödször bajnok az UVSE!

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 16:19
Az UVSE a párharc első két mérkőzéséhez hasonlóan a döntő harmadik meccsén is négygólos győzelmet aratott a Dunaújváros felett (11–7), így 3–0-s összesítéssel, sorozatban ötödször nyerte meg a magyar női vízilabda-bajnokságot.
Sorozatban ötödször bajnok az UVSE (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Sorozatban ötödször bajnok az UVSE (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A harmadik negyed utolsó percében jártunk, Keszthelyi Rita éppen büntetőhöz készülődött, ami az ő hatékonyságát ismerve nagyjából azt jelenti, hogy már be lehet írni az újabb gólt a csapatának. Tekintettel arra, hogy az UVSE egyébként is 8–4-re vezetett a Dunaújváros ellen a bajnoki döntő utolsónak bizonyuló harmadik mérkőzésén, különösebben nem kellett izgulni.

Ehhez képest Benczur Márton a szurkolókat és a zenét is túlkiabálva magyarázta Faragó Kamillának és Mucsy Mandulának, hogy mire figyeljenek.

Mondhatnánk, hogy az Újváros ellen sosem lehet biztosra menni, ám inkább úgy tűnt, a tréner kihasznál minden percet, hogy tanítson a fiataloknak, mert akárhogy is nézzük, a harmadik negyed végére minden eldőlt.

Sőt, már az első másfél negyed után nem kellett izgulni az UVSE-szurkolóknak. A centerben tarthatatlan Parkes Rebecca sorozatban szállította a fórokat a lila-sárgáknak, akik becsülettel is éltek velük, így a 10. percben már 4–0-ra ellépett a címvédő alakulat. Ahogyan a csapatkapitány Garda Krisztina előrevetítette, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 2–0-s hátrányban lévő Dunaújváros próbálta gyorsítani a játékot, de ez nem kamatozott támadásban. A vendégek sok kapufát lőttek, a hazaiak pedig szépen blokkolták a kísérleteket, többször ráadásul kontra miatt ki sem bontakozhattak az újvárosiak.

Mivel a kihívónak mindent egy lapra feltéve kellett játszania, az UVSE olykor könnyen, gyorsan lőtte a góljait. A közönségszórakoztató játékot a második, 5–4-es negyed hozta, de már ekkor érezhető volt, nincs senki és semmi, ami megakadályozhatná az UVSE címvédését. A vendégeknek pechjük is volt, a hazaiaknál minden megoldás sült, pazarul használták ki az emberelőnyöket is, így hiába kozmetikázott olykor a Dunaújváros.

Az utolsó percekben a remekül védő Gangl helyett a csupán 16 éves Varga Luca is lehetőséget kapott, s mivel hárította az egyetlen kapott lövést, százszázalékos mutatóval zárta a döntőt.

Az UVSE huszonegy kísérletet „hárított” az idényben, ezért akárcsak az előző kiírásban, ezúttal is hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot, így a lefújáskor a „cséká” Szücs Gabriella és Vivian Sevenich hathatós közreműködésével Benczur is repült a vízbe.

Volt mit ünnepelni.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
UVSE-HUNGUEST HOTELS
DUNAÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS 11–7 (2–0, 5–4, 2–0, 2–3)
Budapest,
Hajós uszoda, 300 néző. Vezette: Várkonyi, Tóth I.
UVSE: GANGL – Szücs G., KESZTHELYI 3, FARAGÓ K. 3, PARKES 1, Paul, Sevenich. Csere: Varga L. (kapus), Antal, Kiss E., NEUSHUL 3, Peresztegi-Nagy, Mucsy, Baksa V. 1. Edző: Benczur Márton
DUNAÚJVÁROS: Kiss A. – Vályi V., Gurisatti 1, Garda 1, Horváth B., MENCZINGER 2, Ziegler. Csere: Aarts (kapus), Luka 1, Brezovszki, MAHIEU 2, Huszti V., Szellák. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 11/8, ill. 10/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Ziegler (24. p.), Gurisatti (26. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Nem volt cél, hogy az összes meccsünket megnyerjük, ezért külön elismerésem a lányoknak. Nagyon erős bajnokságban sikerült ezt a teljesítményt nyújtanunk. Kalapomat emelem a Dunaújváros előtt is, hiszen az egész idényt uszoda nélkül játszotta le, NBA-csapatok utaztak idén annyit, mint ők. Köszönet a vezetőségnek a háttérért, a kollégáknak a munkáért, csak csapatmunkával lehet ilyen szép sikereket elérni. Nagyszerűen dolgoztak egész évben a lányok.
Mihók Attila: – Elismerésem az UVSE-nek. Szerettük volna, ha az idén háromnál több mérkőzést igényel a döntő, de az ellenfél három meccs alatt fölénk tudott nőni. Rendkívül egységes támadó- és védőjátékot mutatott be. Nagyon igyekeztünk, hogy megnehezítsük a dolgukat, összességében nem vagyok elégedetlen az eredménnyel.

A DÖNTŐ ELSŐ KÉT MÉRKŐZÉSÉNEK EREDMÉNYE
UVSE–Dunaújváros 13–9
Dunaújváros–UVSE 5–9

A 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
BVSC-Zugló–FTC-Telekom 9–7
(2–3, 5–1, 2–1, 0–2)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a BVSC javára

A bajnokság végeredménye: 1. UVSE-Hunguest Hotels (Antal Dóra, Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Forgács Lili, Gálicz Zsófia, Gangl Edina, Kakas Krisztina, Keszthelyi Rita, Kiss Eszter Lara, Koppány Szamira, Kurucz Kata, Lantos Krisztina, Lehoczky Dóra, Maczkó Lilla, Mucsy Anna Mandula, Jamie Neushul, Pál Anna, Parkes Rebecca, Kindred Paul, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Vivian Sevenich, Szalay-Bobrovniczky Sára, Szücs Gabriella, Telek Dorottya, Valentin Kamilla, Varga Luca, Vida Virág. Edző: Benczur Márton), 2. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 3. BVSC-Zugló Diapolo, 4. FTC-Telekom, 5. ZF-Eger, 6. Hungerit-Szentes, 7. Szeged SZTE, 8. RB-Tatabánya, 9. Budapesti Honvéd SE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik