Női vízilabda ob I: egy lépésre a címvédéstől az UVSE

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 19:54
null
Az UVSE ismét legyőzte a Dunaújvárost a döntőben (Fotó: Török Attila)
Kiegyenlített első két negyed után az UVSE a harmadikban ellépett a Dunaújvárostól a női vízilabda ob I döntőjének második meccsén, 9–5-re nyert, és szombaton bajnok lehet.

 

Megint a Hajós uszodában találkozott egymással az UVSE és a Dunaújváros, ám ezúttal, a női vízilabdadöntő második felvonásán az uszodája felújítása miatt egész évben vándoréletmódot folytató újvárosiak voltak a pályaválasztók. A „hazai” jó hangulatról Garda Krisztina gondolkodott, hiszen a 3. percben távolról betalált a válogatottbeli társ, Gangl Edina hálójába, ám két perccel később Faragó Kamilla előnyből egyenlített – ezzel el is soroltuk, mi történt az első negyedben.

Mégis, úgy tűnt, izgalmas és jó színvonalú, cseppet sem unalmas mérkőzést láthat a közönség. A második negyed elején ismét az UVSE került előnybe, Peresztegi-Nagy Kinga váltott gólra egy emberelőnyt. Ennél azonban nagyobb problémát jelentett a Dunaújvárosnak, hogy vezéreinek egyike, Gurisatti Gréta már a második kiállítását kapta, Mihók Attila edző gyorsan ki is szedte a vízből. Az UVSE egy támadáson belül két fórt is értékesíthetett volna, ehelyett a fordulásból Garda talált be másodszor. Csakhogy Keszthelyi Rita remekül csavart közelről, háttal, amire Horváth Brigitta nem kevésbé szép ejtéssel felelt, az utolsó percben pedig ismét Keszthelyi villant.

Aztán a harmadik játékrészben szertefoszlottak a kiélezett, izgalmas összecsapáshoz fűzött remények: Keszthelyi távolról ejtett, Parkes Rebecca közelről csavart, és Peresztegi-Nagy is ejtett egyet Aartsnak, így máris 7–3-ra elhúzott az UVSE. Gurisatti egy perccel az utolsó szünet előtt az első dunaújvárosi előnyt lőtte be – az öt kihagyott fór sokat elmondott az újvárosi támadójátékról és a lila-sárgák védekezéséről is, végül Vivian Sevenich alakított 8–4-re az állást.

A negyedik negyed nem hozott változást, az UVSE magabiztosan, 9–5-re győzött, és egy lépésre került a címvédéstől.

OB I, NŐK, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE-Hunguest Hotels 5–9 (1–1, 2–3, 1–4, 1–1)

Hajós uszoda, 170
néző. V: Homonnai, Rubos
DUNAÚJVÁROS:
Aarts – Gurisatti 1, Vályi V. 1, GARDA 2, Mahieu, Menczinger, Ziegler. Csere: Kiss A. (kapus), Horváth B. 1, Brezovszki, Huszti V., Luka, Sajben, Szellák
Edző:
Mihók Attila
UVSE:
Gangl – Faragó K. 1, Parkes 2, KESZTHELYI 3, SEVENICH 1, Paul, Szücs G. Csere: Szalay S. (kapus), Antal, Kiss E., PERESZTEGI-NAGY 2, Mucsy, Neushul, Telek D.
Edző:
Benczur Márton
Gól – emberelőnyből:
8/1, ill. 8/3
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila:
– A harmadik negyedben a támadójátékunk nem tudott potens lenni, és amikor egy-egy villanással tarthattuk volna a lépést az UVSE-vel, kicsit túlóvatoskodtuk. Két-három, de akár egygólos hátrányban sincs azonban erre lehetőség az UVSE ellen. Nem vállaltuk a kockázatot, amit az elején inkább, és Garda Krisztinán kívül nem volt más, aki a befejezéseket időben és bátran lőtte volna. Ez kevés az UVSE ellen.
Benczur Márton:
– Az első két negyed után belőttük a helyzeteinket, és olyan szituációkból is gólt szereztünk, amelyek nem feltétlenül szoktak találattal végződni. Büszke vagyok a lányokra és az utánpótlásunkra, az utánpótlásunkban dolgozókra is, hiszen minden területen többen előléptek. Két játékosunk kiesett betegség, sérülés miatt, de a fiatalok bizonyították, hogy bátran bevethetjük őket is. Ami a két játékost illeti: Maczkó Lillának mandulagyulladása van, míg Rybanska Natasának bokaszalag-sérülése, ő már nem is fog játszani az idényben, az szinte biztos.
Az egyik fél harmadik győzeleméig tartó párharc állása: 2–0 az UVSE-nek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik