Női vízi Euroliga: aranyos lányaink nem adtak esélyt az oroszoknak

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.02.06. 21:39
Kiütéssel felérő, nyolcgólos győzelmet aratott a magyar bajnok UVSE az orosz Szpartak Volgograd felett a női vízilabda Euroliga második selejtezőszakaszában szombaton, a budapesti torna második napján a Hajós uszodában.

Jellemző a házigazda fölényére, hogy az orosz bajnoki ezüstérmes gárda első találatát csak közvetlenül a nagyszünet előtt tudta megszerezni.

Az UVSE kezdőcsapatából nemrég még mindenki a belgrádi Európa-bajnokságon harcolt a magyar válogatott aranyérméért – sikerrel.

Miután a pénteki nyitó napon az UVSE 22–6-ra verte meg a szerb Crvena zvezdát, újabb sikerével már biztos csoportelső, s a legjobb nyolc közé jutott, függetlenül a vasárnapi záró meccstől, amelyet a négyes másik magyar résztvevőjével, a Volgograddal pénteken döntetlent játszó Szentessel vív.

A Margitszigeten vasárnap záruló tornáról az első két helyezett jut tovább az Euroliga negyeddöntőjébe, így a Szentes sorsa az utolsó napon dől el.

A Szentes ma 13 góllal legyőzte a szerb Crvena zvezdát.

NŐI EUROLIGA
SELEJTEZŐ, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Hungerit-Szentes–Crvena zvezda (szerb) 19–6
(3–1, 5–2, 5–0, 6–3)

UVSE–SZPARTAK VOLGOGRAD (orosz) 14–6 (2–0, 4–1, 4–3, 4–2)
Hajós Alfréd uszoda, 300 néző. Vezette: Haentschel (német), Savinovic (horvát)
UVSE: Gangl – Antal, KESZTHELYI 2, CSABAI 4, Tóth I. 1, Szücs G. 2, Kisteleki H. Csere: Takács V., KUNA SZ. 2, Kövesdi 2, Hertzka Orsolya 1, Kiss E. Edző: Áts Bertalan
SZPARTAK: Verhogljadova – D. Antonova 1, Ivancsisina 2, Grinyova 1, Kotova, Podelscsikova 1, Garipova. Csere: Litovcsenko (kapus), Csurzina 1, Tucsina, Hargina. Edző: Alekszej Szigitov
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan: – Örülök, hogy az elején ilyen jól játszottunk és eldöntöttük a találkozót. A továbbjutás megvan, de mindenképpen szeretnénk az első helyen végezni, így a Szentes elleni mérkőzésnek nagy tétje van.
Alekszej Szigitov: – A nálunk sokkal erősebb csapat ellen szenvedtünk vereséget, így igazán mérgesek nem lehetünk önmagunkra. A különbség, amellyel kikaptunk azonban már zavaró, hiszen gyermeteg hibák következményeként volt ilyen egyoldalú az összecsapás.

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Szentes–Volgograd 12–12 (4–3, 4–4, 1–3, 3–2)
UVSE–Crvena zvezda 22–6 (7–0, 5–2, 4–2, 6–2)

VASÁRNAP
Crvena zvezda–Volgograd 11.00
UVSE–Szentes 12.45
Az állás: 1. (és már továbbjutott) UVSE 6 pont, 2. Szentes 4, 3. Szpartak Volgograd 1, 4. Crvena zvezda 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik