Férfi vízi ol. sel.: nem erre számítottunk, iksz Kanadával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.04. 17:56
null
Manhercz Krisztián három gólja csak a döntetlenhez volt elég Kanada ellen (Fotó: NS-archív)
A magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszországi Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs torna második fordulójában 14–14-es döntetlent játszott Kanadával.

 

A franciák ellen magabiztos, 13–7-es győzelmet arató magyar csapat jól kezdte a mérkőzést, hiszen Varga Dénes két, valamint Hosnyánszky Norbert és Manhercz Krisztián egy-egy góljával az első negyedben 4–1-es előnyre tett szert, utána azonban megleptek minket a kanadaiak, aki sorozatban szerzett négy góllal megfordították a meccset (4–5).

A mieink gyorsan észbe kaptak, és ismét átvették a vezetést, de ahhoz, hogy a nagyszünetre előnnyel vonuljunk, Hárai Balázs svédcsavaros találata kellett a második negyed utolsó másodperceiben (8–7).

A harmadik játékrészben folytatódott a magyar válogatott szenvedése, a védekezés nem akart összeállni, így a tengerentúli együttes 10–10-ig tartotta a lépést Benedek Tibor alakulatával. Ezek után Manhercz Krisztián vette hátára a csapatot, és a mieink elhúztak három góllal (13–10).

Ezzel azonban még nem volt vége a meccsnek, a negyedik negyedben a lelkes kanadaiak kétszer is feljöttek egy gólra (13–12, 14–13), majd az utolsó húsz másodpercben emberelőnyben támadhattak. A labda villámgyorsan eljutott John Conwayhez, aki Nagy Viktor szemei között a léc alá pattintotta a labdát (14–14). Csalódást keltő az eredmény, de a következő napokban lehet még javítani.

„Nagyon jól támadtak a kanadaiak – mondta Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak. – Nagyon sajnálatos ez a döntetlen, mert a kezünkben volt a mérkőzés. Nagy pofont kaptunk ahhoz, hogy időben észhez térjünk, és hogy a következő meccseken még nagyobb erőbedobással küzdjünk. Figyelmeztetés, hogy majd a kvalifikációt eldöntő mérkőzést is komolyan kell vennünk, mert láthattuk, hogy bármelyik csapat meglepetést szerezhet.”

„A kanadaiak megleptek minket a lefordulásból kapott gólokkal. Megérezték az ízét a játéknak, és a végén már magabiztosan lőttek.”

„Érezni kell, hogy milyen nagy a tét, de ezzel együtt nem szabad nagy következtetést levonni. A csoportelsőség még meglehet, és ez elvileg könnyebb ágat jelenthet a folytatásban.”

A magyar válogatott kedden 13.50 órától Románia ellen folytatja szereplését. A tornáról a negyeddöntő győztesei, a négy elődöntős jut olimpiai kvalifikációhoz.

FÉRFI VÍZILABDA, OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS TORNA (TRIESZT)
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
KANADA–MAGYARORSZÁG 14–14 (3–4, 4–4, 4–5, 3–1)

Románia–Franciaország 11–12 (4–3, 3–3, 3–4, 1–2)
Oroszország–Szlovákia 7–4 (2–0, 3–3, 0–1, 2–0)

B-CSOPORT
Kazahsztán–Hollandia 5–8
(0–3, 2–2, 2–2, 1–1)
Németország–Spanyolország 5–10 (1–1, 1–0, 2–4, 1–5)
Olaszország–Dél-Afrika 22–3 (5–1, 6–0, 7–1, 4–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik