Férfi vízi ol. sel.: az első negyed elég volt a franciák ellen

Vágólapra másolva!
2016.04.03. 16:25
null
Vámos Márton három góllal vette ki a részét a magyar győzelemből (Fotó: waterpolo.hu)
A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos győzelemmel kezdte a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornát, miután az első fordulóban hat góllal győzte le Franciaországot. Sikerünket a 6–0-ra megnyert első negyeddel alapoztuk meg.

 

Benedek Tibor együttese semmit nem bízott a véletlenre: az első negyedben hat gólt rámolt be a megilletődött franciáknak, akik válasz nélkül maradtak. Külön öröm csapatjátékban: a hat gólon hat játékos osztozott, tehát mindenki hozzátette a magáét a remek kezdéshez (6–0).

A folytatásban már nem ment ilyen simán. A franciák rendezték soraikat, mi viszont elkényelmesedtünk, különösen a befejező lövésekből hiányzott a koncentráció. Így történhetett, hogy a franciák két gólt ledolgoztak a hátrányukból. Persze, olyan nagyon nem kellett aggódnunk így sem, az előnyünk még mindig jelentős maradt (8–4).

A elcsent második felvonással a franciák azt érték el, hogy a nagyszünetben összekapta magát a magyar válogatott, és ismét nullára nyert negyedet produkált. Közben Varga Dániel már a harmadik gólját szerezte (11–4).

A záró játékrészbe ismét kevesebb energiát fektetett az esélyesebb magyar csapat, de bőven tehette, mert a 3–0-s francia etapot követően is közte négy volt a különbség. Utolsó passzaink és lövéseink rendre lassúra és erőtlenre sikerültek. Eközben naggyá tettük a franciák kapusát, illetve centerbejátszásaink is kiismerhetőek voltak. Két perccel a vége előtt aztán Vámos Márton csak betalált, lezárva ezzel hosszú gólcsendünket, majd ugyanő újabb találattal lezárta a találkozó érdemi részét. Csapatkapitányunkhoz hasonlóan így Vámos is három góllal zárt (13–7).

A mieink hétfőn Kanada ellen folytatják a szereplésüket. A tornáról a negyeddöntő győztesei, a négy elődöntős jut olimpiai kvalifikációhoz.

FÉRFI VÍZILABDA, OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS TORNA (TRIESZT)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 13–7 (6–0, 2–4, 3–0, 2–3)
100
néző. V: Gomez (olasz), Szalnyicsenko (kazah)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – ERDÉLYI 2, Varga Dénes, VARGA DÁNIEL 3, Hárai 1, Vámos 3, Decker Á. 1. Cs: Bisztritsányi (kapus), Bedő 1, Szivós M. 1, Hosnyánszky, Zalánki 1, Manhercz K. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
FRANCIAORSZÁG: Garsau – Simon, Blary, Kovacevic, Camarasa, Saudadier 1, Crousillat 2. Cs: Khasz, Tomasevic, IZDINSKY 3, Peisson 1, Marzouki. Florian Bruzzo. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 7/1
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor:
– Vártam a hat nullás kezdést, azt viszont nem gondoltam, hogy végig tudjuk vinni és nem is akartam, nem ez volt a cél. Ami tanulsága a meccsnek, illetve az első napnak, hogy a gyilkolást megint nagyon engedik a bírók, kevés kiállítást kaptunk. Az Eb-n tizenkettő-tizenhárom volt, most hetet-hetet kapott mindkét csapat, ez fontos tapasztalat, nem tudom, változtatnak-e ezen a játékvezetők, vagy ehhez kell alkalmazkodnunk. Ha az utóbbi valósul meg, akkor néhány dolgot máshogy kell majd csináljunk.
Florian Bruzzo: – Szerettünk volna szorosabb meccset játszani, de a magyarok nagyon jól kezdtek, mi pedig tehetetlenek voltunk. Később már adódtak jobb pillanataink, azonban sokkal pontosabban kellett volna játszanunk. Igaz, nekünk nem is ezt a találkozót kellett megnyernünk.
A csoport további mérkőzésein
Szlovákia–Románia 11–13 (4–3, 2–5, 3–2, 2–3)
Oroszország–Kanada 6–7
(1–1, 2–2, 2–1, 1–3)
B-CSOPORT
Spanyolország–Hollandia 5–7 (3–2, 0–2, 0–2, 2–1)
Dél-Afrika–Németország 4–23 (0–6, 2–4, 1–8, 1–5)
Olaszország–Kazahsztán 14–3 (4–1, 3–0, 4–1, 3–1)

A MIEINK TOVÁBBI PROGRAMJA
Április 4. (hétfő), 16.30: Magyarország–Kanada
Április 5. (kedd), 13.50: Magyarország–Románia
Április 6. (szerda), 17.50: Magyarország–Oroszország
Április 7. (csütörtök), 15.10: Magyarország–Szlovákia
Április 8. (péntek): negyeddöntő
Április 9. (szombat): elődöntő
Április 10. (vasárnap): döntő és a 3. helyért

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik