HIRDETÉS
HIRDETÉS
ROSKA EMESE BOGLÁRKA, LAKNER GÁBOR 2018.05.26 21:06 Frissítve: 2018.05.26 22:57

Férfi vízi ob I: „Már a döntőbe jutás is jelentős eredmény volt”

Mint beszámoltunk róla, a férfi vízilabda ob I döntőjének 5. mérkőzésén a Ferencváros óriási küzdelemben egy góllal (8–7) legyőzte a címvédő Szolnokot, és ezzel 18 év után újra bajnok lett. Íme, így értékelt a két edző, Varga Zsolt (FTC) és Cseh Sándor (Szolnoki Dózsa) a szombati mérkőzés után!  

HIRDETÉS
Varga Zsolt a vízben, játékosai körében ünnepel (Fotó: Tumbász Hédi)

 

VARGA ZSOLT: NEM VOLT RAJTUNK OLYAN FAJTA NYOMÁS, HOGY MINDENKÉPPEN NYERNI KELL

– A negyedik mérkőzés után arról beszélt, hogy az egyik meccs következik a másikból. Most is így történt?
– Úgy érzem, igen. Szerdán ugyan jobban kezdett a Szolnok, de a végére felzárkóztunk egyetlen gólra. Most is nagyon jól játszott az ellenfél, azonban ismét ott voltunk a nyakukon. Ebből a szempontból folytatódott a tendencia. A végén kijött annak a rengeteg munkának az eredménye, amit elvégeztünk az egész szezonban. Kiegyenlített mérkőzés volt, az utolsó két találkozóra vált olyanná a párharc, amilyenre előzetesen számítottam.

„MEG KELLETT ÚJULNUNK”
MADARAS Norbert, az FTC csapatkapitánya: – Öt mérkőzés után egy gól döntött, ez jól mutatja, milyen kiegyenlített volt a döntő. Az első két meccs nagyon jól sikerült, lendületben voltunk, aztán a Szolnok elkapta a fonalat, és az ötödik találkozóra meg kellett újulnunk. Az ilyen mérkőzéseken apróságok döntenek, és ezek most velünk voltak. Ez az idény többet vett ki az ellenfélből, sokkal több fontos meccset játszott, míg nekünk ebből kevesebb jutott. Ennek időnként a hátrányát is éreztük, de a vége jól sikerült.

– Mennyire volt nehéz feloldani a görcsöket a játékosokban, miután kettő-nullról egyenlített a Szolnok a párharcban?
– Felszabadultan játszottunk, mert nem volt rajtunk olyan fajta nyomás, hogy mindenképpen nyernünk kell. Az volt a célunk, hogy előrelépjünk a bajnokságban, és az ősztől a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk. Ezt ugye már elértük, és szerintem maga a döntőbe jutás is jelentős eredmény volt tizennyolc év után. Természetesen szerettünk volna győzni, és nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ez sikerült.

– Ruhástól megjárta a medencét, kapott a nyakába a pezsgőből, de ezt, gondoljuk, aligha bánja.
– Persze, hiszen ezek a legszebb pillanatok. A legfontosabb azonban a közös ünneplés volt a szurkolókkal, akik végig itt voltak, és amikor nagyon nagy gondban voltunk, akkor is biztattak minket, ezért csak a köszönet hangján tudok róluk beszélni.

Cseh Sándor a mérkőzés közben (Fotó: Tumbász Hédi)

 

CSEH SÁNDOR: BÜSZKÉK LEHETNEK MAGUKRA

– Nehéz lehet megszólalni egy ilyen döntő után…
– Szenzációs finálé volt, nem véletlen, hogy mind az öt meccs telt ház előtt zajlott, és alig tudtak bejutni az emberek az uszodába. A meccsel kapcsolatban azt gondolom, hogy kilencvenöt százalékban mindent megtettünk. Volt három ki nem kényszerített hiba, olyan, mint amikor a teniszező beleüti a röptét a hálóba, és mindez megpecsételte a sorsunkat. Haragudni nem tudok a játékosokra, hiszen olyanok követték el ezeket, akik rengeteget tesznek ezért a csapatért.

„A VÉGÉN HIÁNYZOTT AZ ERŐ”
Andrija PRLAINOVICS, a Szolnoki Dózsa átlövője: – A végén hiányzott belőlünk az erő, az utolsó két negyedben csak egy gólt lőttünk, azt is az utolsó pillanatokban, és ez nem volt elég, ez az, amiért veszítettünk.

– A harmadik-negyedik negyedben, amikor támadásban nagyon nem ment, mit lehetett mondani a láthatóan hullafáradt játékosoknak?
– Azt nem mondanám, hogy nagyon nem ment elöl, mert az volt a baj, hogy elpasszoltuk azt a két-három fórt, amit megkaptunk. Nem ment elöl… A Ferencvárosnak sem ment elöl, mert egy góllal volt előttünk. Ilyenkor egy-egy lövésen múlik a mérkőzés, nyilván ebből a szempontból frissebb volt a Ferencváros fejben, hogy be tudta húzni. Bepattant az a Madaras-lövés, nem is tudom, hogyan. Mindenesetre elismerésem a Ferencvárosnak, de az én játékosaim is nagyon büszkék lehetnek magukra.

– Még nincs vége az idénynek, hiszen következik a Bajnokok Ligája nyolcas döntője. Mennyi idő kell kiheverni a finálét?
– Nem tudom, mennyi idő kell rá, de azt tudom, hogy szerdán reggel kezdjük meg a felkészülést a nyolcas döntőre.

A FOTÓRA KATTINTVA MEGTEKINTHETI A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT (Fotók: Tumbász Hédi)

FÉRFI VÍZILABDA
E.ON FÉRFI OB I
DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa 8–7 (3–4, 3–2, 1–0, 1–1)
Budapest,
Komjádi uszoda, 1600 néző. Vezette: Székely, Csanádi
FTC: VOGEL SOMA – Varga Dénes, SZ. MITROVICS 1, VARGA DÁNIEL 3, Szirányi, Jaksics 1, Vámos 1. Csere: Nikics, Jansik Sz., MADARAS 2, Sedlmayer, Pohl, Manhercz. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK: NAGY V. – PRLAINOVICS 2, Younger 1, Jansik D., Mezei, Gocics, Zalánki 1. Csere: Kis G., Alekszics 1, Bátori 1, Fülöp B., Milos Csuk 1. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 11/5
Gól – kettős emberelőnyből: 1/–, ill. 1/–
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Dániel (29. p.), Jansik Szilárd (31. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 az FTC javára

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.12 23:30:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Így fest, amikor egy sportvezető rendre hangsúlyozza, nekünk a versenyzők az elsők – ám a tettek azt tanúsítják, hogy egy frászt azok.

2018.12.07 14:16:56

Vízilabda nemzetisport.hu

December 14-16. között a Magyar Kupa négyes döntőit rendezik, majd december 22-én a Tippmix Szuperkupa a tét! (x)

2018.12.02 00:13:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

„Az egész életem a »lapozásokról« szólt. Mindig le tudtam zárni időszakokat, és teljesen ki is léptem belőlük.”

2018.11.24 13:08:49

Vízilabda BALLAI ATTILA

„Peking óta nem tudtuk azt hozni, amit korábban, sajnos itt, a londoni olimpián sem.”

2018.11.19 08:53:51

Vízilabda BALLAI ATTILA

„Ki kellett már játszanunk nyerő kártyákat, de azért tartalékoltunk a döntőre is egyet-kettőt. És nem a tök alsót.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS