Férfi vízi ob I: az Eger Szolnokon elhalasztotta a bajnokavatást

Vágólapra másolva!
2016.05.21. 16:22
null
Szivós Mártonék életben tartották az Eger bajnoki álmait (Fotó: Veres Viktor – archív)
Az Eger 12–9-re nyert Szolnokon, ezzel 2–1-re szépített a férfi vízilabda ob I döntőjében, az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban. Milos Csuk és Borisz Vapenszki egyaránt három góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

 

Bajnokavatásra készültek Szolnokon, ahol a bajnoknak egyetlen győzelem kellett (volna) a címvédéshez. Az Eger azonban két elvesztett találkozó után el akarta nyújtani a bajnoki idényt. A második mérkőzés jó teljesítménye (csak az ötméteresek döntöttek) önbizalommal töltötte el az egri játékosokat, ez a harmadik mérkőzésen is megmutatkozott, és meg is hozta a várt eredményt.

Rögtön a találkozó elején meglepte ellenfelét Dabrowski Norbert együttese: Borisz Vapenszki és Milos Csuk góljával 2–0-ra vezetett a vendégcsapat, majd előbbi az Eger harmadik találatát is megszerezte az első negyedben. A másik oldalon Aaron Younger és Vámos Márton volt eredményes.

Az első játékrészt 3–2-re nyerte meg az Eger, és ugyanezt megtette a másodikban is. Hárai Balázs gólja után Vámosnak és Kis Gábornak köszönhetően egyenlített ugyan a Szolnok, de ismét Hárai kért szót: a vendégek 5–4-es vezetésénél Biros Péter növelte kettőre az egriek előnyét.

A harmadik negyedben Vapenszki újabb góljával már 8–5 volt az Egernek – lassan mindenki kezdte elhinni, hogy a szezonban először kikap a Szolnok a bajnokságban. A hazai játékosok érdekes módon kulcspillanatokban hibáztak: többek közt két ötméterest is kihagytak a találkozón. Jegyezzük meg: a másik oldalon Biros Péter például nem hibázott két és fél perccel a találkozó vége előtt büntetőből…

Szivós Márton gólja vezette fel a negyedik játékrészt – a háromgólos egri előnynél már erősen a negyedik meccs villant be még a hazai szurkolóknak is.

És lesz is negyedik találkozó, az Eger 12–9-re győzött Szolnokon – visszahozva a reményt a végső győzelemre.

De legalábbis elhalasztotta a bajnokavatást…

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–ZF-EGER 9–12
(2–3, 2–3, 3–3, 2–3)
Szolnok,
1100 néző. Vezette: Molnár T., Molnár P.
SZOLNOK: Nagy V. – Sz. Mitrovics 2, Varga Dénes 1, Madaras 1, Mezei, VÁMOS 2, Jansik D. Csere: Decker A. (kapus), Gocics 1, Younger 1, KIS G. 1, Varga Dániel 1, M. Alekszics, Fülöp
EGER: B. MITROVICS – MILOS CSUK 3, Biros P. 2, VAPENSZKI 3, Bedő, Hosnyánszky, Angyal. Csere: HÁRAI 2, SZIVÓS M. 2, Zalánki, Csucskovics, Erdélyi, Lőrincz
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 11/2
Gól – ötméteresből: 3/1, ill. 4/4
Kipontozódott: Varga Dénes (24. p.), Csucskovics (29. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Angyal (28. p.)
Piros lap: Cseh Sándor (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Elismerésem az Egernek, mert a mutatott kép alapján senki más nem nyerhette meg ezt a mecset, csak ők. Az elmúlt két évben egyszer sem volt igazán rossz napunk a magyar bajnokságban, most viszont az volt. Felesleges kitérni egy-egy dologra, mert nagyon sok hibánk volt. Ez előfordulhat egy csapattal, attól vagyunk csapat, hogy a rosszban is összetartsunk. A következő napokat annak kell szenteli, hogy a hátralevő két meccs valamelyikén megnyerjük a bajnokságot. Mindent megpróbáltunk, nyugtattuk, hergeltük egymást, amikor más eszközök kellettek, ahhoz nyúltam, nem szeretnék a bíráskodással foglalkozni, ha csak az első két negyedet megnézzük, rengeteg helyzetet kihagytunk, rossz irányba vinném a csapatot, ha most a bírókról beszélnék.
Dabrowski Norbert: – Ha nagyon megnyomta volna a Szolnok az elejét és kinyílik a meccs, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerültünk volna, azt nem tudom, hogy hoztuk volna vissza. De ez utópia, mert nem így volt, látszott azért 10–7-es vezetésünknél, hogy itt nem dől el semmi az elején. Lehet, hogy az volt a Szolnok terve, hogy az elején lerohannak minket, és mivel ez nem sikerült, ahogy érezték, hogy nem tudják lezárni a párharcot, egyre türelmetlenebbek voltak. Azt kértem a játékosoktól, hogy higgyék el, meg tudják nyerni a meccset, úgy látszik, elhitték. Sok minden múlik egy ilyen meccs, nekem igazából az elsődleges tervem az volt a döntő előtt, hogy színvonalas döntő legyen, amit a magyar bajnokság és a vízilabda megérdemel, s jussunk el az ötödik meccsig. Most egy picit lépést tettünk az ötödik mérkőzés felé, de még mindig a Szolnoknak van két meccslabdája.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Szolnok javára.

15-16. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
EBP Tatabánya–KSI SE 16–8
(3–0, 3–3, 4–1, 6–4)
Tatabánya, 400 néző, vezette: Marjai, Rubos.
Tatabánya: ZSIVOJINOVICS – Práczky 1, SALAMON A. 3, REGŐS 3, Mocsári, GARANCSY 3, FRANCSICS 5. Csere: Csongár (kapus), Kiss Gy., Császár, Sebestyén 1, Tatát. Edző: Zantleitner Tamás
KSI: Leposa – Kardos, Miklós 1, Telki, Szabó B. 2, Marnitz M. 1, ZERINVÁRY 2. Csere: Bányai (kapus), dr. Balla, Kósa, Baj, dr. Hangody, Berki, Bicskei 2. Edző: Horváth János.
Gól – emberelőnyből: 7/6, illetve 11/2
Gól – ötméteresből: 2/2, illetve 1/0.
Kipontozódott: Kiss Gy. (31. p.).
MESTERMÉRLEG
Zantleitner Tamás:
– Ma minden sikerült. Fegyelmezetten játszottunk, és hatékonyan védekeztünk. Ha pedig egy csapat jól játszik, akkor a szerencse is mellé pártol.
Horváth János: – Gratulálok a Tatabányának!
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1, a Tatabánya javára.

FÉRFI VÍZILABDA OB I, DÖNTŐ
(A döntő az egyik fél harmadik győzelméig tart, a többi helyosztó a második sikerig.)
SZOLNOKI VSC–ZF-EGER, AZ ÁLLÁS: 2–1
Szolnoki VSC–ZF-Eger
9–6
ZF-Eger–Szolnoki VSC7–7 – ötösökkel 1–4
Szolnoki VSC–ZF-Eger
9–12
ZF-Eger–Szolnoki VSC
Május 25., szerda, Eger, 20
Szolnoki VSC–ZF-Eger ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik