Férfi vízi ob I: egy Eger-gól két negyed alatt a döntőben, hibátlan Szolnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.07. 17:48
null
A Szolnok úton a címvédés felé (Fotó: Mészáros János)
A Szolnok hazai pályán 9–6-ra legyőzte az Egert a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén. A címvédő továbbra is százszázalékos a bajnokságban. A bronzcsatában az OSC került előnybe a Fradival szemben.

Vitathatatlanul Magyarország két legjobb csapata játssza a magyar bajnoki finálét. Pontosabban: vitathatatlanul Magyarország legjobb csapata játssza Magyarország második legjobb csapatával az ob I döntőjét. Más szóval a Szolnok–Eger párharc első felvonását rendezték ma.

A Szolnok ebben a szezonban százszázalékos teljesítményt nyújtott az élvonalban. Cseh Sándor együttese az alapszakaszt 14 győzelemmel zárta, amihez a középszakaszban még nyolcat hozzátett. Hogy aztán a bajnoki fináléban is győzelemmel kezdjen.

Merthogy az Eger támadójátékát gyakorlatilag megfojtotta a címvédő, Dabrowski Norbert együttese mindössze egyetlen gólt szerzett a nagyszünetig. Hárai Balázs mondjuk a találkozó első perceiben azzal a góllal 1–0-s vezetéshez juttatta a vendégeket, akik viszont ekkor voltak utoljára előnyben.

Balkezeseinek köszönhetően még az első negyedben fordított a Szolnok: előbb Vámos Márton, majd Madaras Norbert talált be Braniszlav Mitrovics kapujába.

A második negyedben támadásban egyáltalán, védekezésben pedig Kis Gáborral nem tudott mit kezdeni a hevesi csapat. A Szolnok centere előbb egy fórt, majd egy ötméterest harcolt ki. Zsivko Gocics és Milan Alekszics értékesítette a kínálkozó lehetőséget. Hogy aztán a szakasz harmadik gólját maga Kis Gábor szerezze.

Nagyszünetben: 5–1! Eldőlt...

Eldőlt? Vízilabdában négygólos előnynél ezt ki lehet jelenteni? Nem. De kevesen hittek ekkor az Eger feltámadásában. Pláne úgy, hogy a harmadik játékrészben jól menedzselte a mérkőzést a Szolnok. Nem engedte közelebb ellenfelét: Varga Dániel és Mitrovics az egyik, Erdélyi Balázs és Zalánki Gergő a másik oldalon talált be, így maradt a négygólos hazai előny az utolsó negyed előtt.

Aztán váratlanul mégis egy rövid ideig izgalom költözött a szolnoki uszodába: Zalánki és Hárai is meglepte az amúgy remekül védő Nagy Viktort, bő öt perccel a vége előtt már csak kettővel vezetett a címvédő. Ráadásul az Eger többször is támadhatott azért, hogy egy gólra jöjjön föl. Végül ez elmaradt, a klasszis pedig eldöntötte a meccset.

Nevezetesen Varga Dénes négy percsel a vége előtt a „megszokott" ütemtelen távoli lövésével 8–5-re alakított az állást. Innen pedig nem volt visszaút az Eger számára. A vége: 9–6

BRONZCSATA

Az OSC három góllal győzött a Ferencváros ellen a bronzéremért kiírt párharc első mérkőzésén.

Az újbudai csapat ellenállhatatlanul kezdett, már 5–0-ra vezetett, amikor az FTC feljött 5–4-re, egyenlíteni azonban nem tudott, végül a házigazda OSC 10–7-re nyert.

A 13. helyért zajló párviadalban, amelyben a bronzcsatához hasonlóan két siker kell, az UVSE Pécsett magabiztosan diadalmaskodott, s jutott ezzel lépéselőnyhöz.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–ZF-EGER 9–6 (2–1, 3–0, 2–2, 2–3)
Szolnok,
1000 néző. Vezette: Kun Gy., Németh András
SZOLNOK: NAGY V. – Sz. Mitrovics 1, Varga Dénes 1, VÁMOS 2, Mezei, Madaras 1, Jansik D. Csere: Younger, Varga Dániel 1, M. Alekszics 1, Gocics 1, Fülöp, KIS G. 1
EGER: B. Mitrovics – Erdélyi 1, Biros P., Vapenszki, HÁRAI 2, Hosnyánszky 1, Csucskovics. Csere: Angyal, ZALÁNKI 2, Milos Csuk, Lőrincz, Bedő, Szivós M.
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 4/2, ill. –
Kipontozódott: Csucskovics (30. p.), M. Alekszics (31. p)
MESTERMÉRLEG
CSEH SÁNDOR, a Szolnok edzője:
– Nagyon kemény volt a mérkőzés: attól függetlenül, hogy végig több góllal vezettünk, nagyon nagy csata folyt a vízben, mindkét csapat jelentős erőket mozgósított, elsősorban védekezésben. Jól játszottunk a negyedik negyed elejéig, ott volt egy kis megingásunk. Ki lehet hagyni ötméterest, de amikor egy csapatnak megy a játék és kimarad az ötös, az megtorpanást okozhat. Ha azok bemennek, hamarabb eldőlhetett volna a találkozó. Ám ezt is túléltük, voltak húzóembereink, összességében az egész csapattal elégedett vagyok, azonban még csak egy nulla az állás.
DABROWSKI NORBERT, az Eger edzője: – Felmérte egymást a két csapat, most már tudjuk, hányas a kabát. Rettentően erős a Szolnok, ez a mérkőzés róluk szólt, nem rólunk. Egyszerű a képlet, otthon kötelező nyerni a második meccsen, különben nagy bajba kerülhetünk. Az a kisebb egy edzőnek, ha a helyzetek nem mennek be, mert az elején megvoltak a lehetőségeink arra, hogy tartsuk a döntetlent, de rosszul döntöttünk, vagy Viktor védett nagyon jól, ez nézőpont kérdése. Kicsit az zavar, hogy Szolnokon mindig ez történik velünk – és még keresem az okát –, hogy két negyedig nem hozunk jó döntéseket a támadásainkban.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása:
1–0 a Szolnok javára.

A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
A-HÍD OSC ÚJBUDA–FTC-PQS 10–7
(1–0, 3–0, 2–4, 4–3)
Nyéki uszoda, 300 néző. V: Marosvári, Székely Balázs.
OSC: BISZTRITSÁNYI – Hegedűs G., BÁTORI B. 2, Salamon F. 1, Decker Á. 1, DRASKO BRGULJAN 2, GÓR-NAGY. Csere: Kovács Gábor 1, Bundschuh, Juhász Zs. 1, Nagy Á. 1, Német T., Graham 1. Edző: Vincze Balázs
FTC: GÁRDONYI – Roach 1, MARKO CSUK 2, Nyéki, Pohl, Swift, Avramovics. Csere: Tóth Márton, Marnitz G. 1, Katonás 1, Dőry 2, Vogel Simon, Kolozsi. Edző: Varga I Zsolt
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill., 9/0
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Nagy Á. (27. perc), Kolozsi (27. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Nyéki (11. perc)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Az a magabiztos védekezés, amit az első két negyedben játszottunk, lehetővé tette, hogy olyan előnyre tegyünk szert, amit majdnem a mérkőzés végéig tartani tudtunk. Null nullal megyünk a Népligetbe.
Varga I Zsolt: – Azt gondolom, hogy jól kezdtük a találkozót, jó volt a védekezésünk. Úgy éreztem, hogy több volt ebben a meccsben. Végül is – úgy lehet mondani – a papírforma beigazolódott, ami mindig fájdalmas, ha az a kárunkra van, de szerintem ma jól játszottunk.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az OSC javára.

AZ 5. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
CONTITECH-SZEGED-DIAPOLO–BVSC-WÁBERER HUNGÁRIA-ZUGLÓ 4–6
(1–1, 0–3, 1–1, 2–1)
Szeged, 300 néző. V: Fodor R., Kovács Cs. T.
SZEGED: MEIXNER – Manhercz Á., Manhercz K., Kunac, 1 SÁNTA, Chilkó 1, Kiss Cs. Csere: Sedlmayer, Palotás G., Szepes, Varga II Zs., Pellei F. 1, Zsigri 1. Edző: Varga Péter
BVSC: GYÖRKE – Czigány K. 1, Pásztor M., TÖRÖK B. 2, KOVÁCS P. 1, Létay 1, Csapó M. 1. Csere: Ambrus F., Szabó Bendegúz, Szabó Bence, Nagy S., Mátyok, Nagy Á. B. Edző: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 13/1, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Kiss Cs. (22. p.), Szabó Bendegúz (26. p.), Pásztor M. (29. p.), Kovács P. (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Péter
: – Folytatás szerdán Budapesten.
Märcz Tamás: – A remek kapusteljesítmény és a jó védekezésünk alapozta meg a győzelmünket. Meggyőző játékkal szereztünk előnyt.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a BVSC javára.

A 9. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
DEBRECEN–PANNERGY-MVLC 11–7
(1–0, 3–2, 3–1, 4–4)
Debrecen, 600 néző. V: Petik András, Rubos
DEBRECEN: LÉVAI M. – Mora, Halek, Pataki, Süveges 1, KÁLLAY 2, SZŐKE 3. Csere: Kincses, Müller 1, Hoppál , KUNCZ 1, FEKETE G. 3, Smitula. Edző: Varga Tamás
MVLC: Valics – HORNYÁK O. 1, MILICSICS 3, Hegedűs I. 1, Njegovan 1, Jakab D., Tóth Máté. Csere: Madaras M., Takács J., Somlai, Kerschbaum 1, Kovács Z. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 1/1 ill. –
MESTERMÉRLEG
Varga Tamás:
– Köszönöm csapatomnak, hogy odatette magát, és profi módon megoldotta a mérkőzést, annak ellenére, hogy a játékosok ismerik a sorsomat, és azt is tudják, hogy jó néhányan már nem itt folytatják a következő szezonban.
Sike József: – Szerintem a csapatom már tíz napja kivette a nyári szabadságot.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Debrecen javára.

A 11. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
VALDOR-SZENTES–KAPOSVÁRI VK 9–16
(4–2, 0–5, 2–4, 3–5)
Szentes,
60 néző. V: Dodog, Csizmadia
SZENTES: Lazics – Lukács Dorián, Vörös V., Weszelovszky, Szekulics 1, Somogyi B. 2, NAGY M. 3. Csere: Straub (kapus), Tóth Gy., Pellei K. 1, Farkas K. 1, Hegedűs I. 1, Latinovics, Lukács Á. Edző: Lukács Dénes
KAPOSVÁR: SZÉCSI – Kovács O., Polovic, Vindisch 1, BERTA J. 4, JUHÁSZ-SZELEI 4, Nikolov 1. Csere: Krémer (kapus), ALBERT 4, Palotás S. 1, Dobos D., Parezanovics 1, Sántavy. Edző: Szécsi Zoltán
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 11/8
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Latinovics (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Lukács Dénes:
– Jól kezdtünk, négy kettőig rendben is voltunk, ám akkor kihagytunk egy büntetőt és egy ziccert egy támadáson belül, ezt követően fordult meg a meccs. Az ellenfélnél a második negyedtől kezdve volt kapusteljesítmény, nálunk meg talán a tíz százalékot érte el a két kapusunk hatékonysága. Miután a Kaposvár előnybe került, lelkileg már nem voltunk elég erősek, hogy talpra tudjunk állni.
Szécsi Zoltán: – Ahogy idén már sokadjára, most is csak gratulálni tudok a játékosaimnak, akik nagyon jó vízilabdásokká váltak a szezon végére, amiért egy kicsit magamra is büszke vagyok. Jól játszottunk, és bízom benne, hogy az idény utolsó mérkőzését játsszuk kedden, Kaposváron.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása:
1–0 a Kaposvár javára.

A 13. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
PVSK-MECSEK-FÜSZÉRT–UVSE-HUNGUEST HOTELS 5–10 (1–2, 3–2, 0–4, 1–2)
Pécs, 120 néző. V: Marjay, Berki
PVSK: Barát – Lajkó, MACSI 2, Csacsovszky A., Rakonjac 1, Csaba 1, Csacsovszky E. Csere: De Blasio 1, Surányi, Krizsán, Opacak, Raffai. Edző: Lukács Gergő
UVSE: Laboncz – SZENTESI Á. 2, DÁVID 2, Márkus, Keresztesi 2, TÓTH Z. 2, Kovács R. Csere: Szatmári 1, Selley-Raucher 1, Kiss K., Korbács, Szentesi D., Korényi. Edző: Németh Zsolt
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 6/1
MESTERMÉRLEG
Lukács Gergő:
– A második félidőben a teljesítményünk visszaesett, ellenfelünk pedig feljavult. Építjük a csapatunkat a következő szezonra, gratulálok két búcsúzó játékosunknak a pályafutásához.
Németh Zsolt: – A védekezésünk végig jól működött, alacsony gólszámon tartottuk ellenfelünket. A támadásunk az elején döcögött, de a második félidőre jelentőset javult, ennek köszönhetjük a győzelmet.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára.

A 15. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
EBP TATABÁNYA–KSI SE 14–15
(2–3, 4–4, 1–1, 2–1) – ötméteresekkel: 5–6
Tatabánya, 120 néző. V: Mucskai, Homonnai
TATABÁNYA: ZSIVOJINOVICS – FRANCSICS 5, Kiss Gy. 1, Tatár, Regős 1, Salamon A. 3, Práczky 1. Csere: Csongár (kapus), Mocsári 1, Dobay, CSÁSZÁR 2, Máthé, Garancsy, Sebestyén. Edző: Zantleitner Tamás
KSI: BÁNYAI – MIKLÓS 4, Kardos 1, Baj 1, MARNITZ M. 5, Zerinváry, Szabó B. 2. Csere: Leposa (kapus), Balla, Kósa 1, Teleki, Bicskei 1, Boros, Berki. Edző: Horváth János
Gól – emberelőnyből: 14/6, ill. 12/3
Gól – ötméteresből: 6/5, ill. 7/7
Kipontozódott: Tatár (26. p.), Balla (27. p.)
Kiállítás (4 perces, végleg cserével): Dobay (7. p.)
Kiállítás cserével: Berki (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Zantleitner Tamás:
– Rosszul kezdtünk, majd a játékvezetők is belenyúltak a mérkőzésbe már az elején. Indokolatlan volt a végleg cserés kiállítás, és a négyperces emberhátrány. Még így is tudtunk fordítani, de az ezt követő lehetőségekkel már nem éltünk.
Horváth János: – Győztünk!
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a KSI javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik