Férfi vízi Európa-kupa: hosszabbítás után esett ki a Szolnok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.11.24. 21:00
A Szolnok hazai pályán hosszabbítás után 10–9-re győzött  a férfi vízilabda Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóján az olasz Florentia ellen. A magyar csapat az első találkozón 8–6-ra kikapott, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A Tiszaligeti uszodában parádésan kezdett az itáliai meccsen 8–6-ra alulmaradó Szolnok, hiszen kevesebb mint két perc alatt eltüntette az idegenben összeszedett hátrányt Pásztor Mátyás és az olimpiai bajnok center, Kis Gábor révén (2–0). Olasz szépítés után 3–1-gyel megint jobban állt a magyar együttes, az első negyedet azonban vendéggól zárta (3–2).

A második nyolc percre viszont „befagyott" az állás, sokáig egyik csapat sem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel, mígnem a másik szolnoki center, Vörös Viktor megtörte a jeget (4–2).

A nagyszünet utáni percek is alapvetően a kölcsönösen kihagyott helyzetekről szóltak. A Florentia góllal fejezett be egy emberelőnyös akciót, majd teljes létszámnál is eredményesnek bizonyult (4–4). A játékrész hajrájában a házigazdák másik olimpiai bajnoka, Hosnyánszky Norbert bombája ismét magyar vezetést jelentett (5–4).

A negyedik negyed szolnoki találattal indult, majd Pásztor fej fölötti löketével már továbbjutásra állt a Tisza-parti alakulat (7–4), sőt a korábban eredményes délszláv légióstársakhoz, Alekszicshez és Gocicshoz csatlakozva a román Negrean is bevette a rivális kapuját (8–4). Viszont bő három perccel a vége előtt szépítettek, majd valamivel később még közelebb zárkóztak a firenzeiek (8–6). Fél perc volt hátra, amikor 8–7-re módosult az állás, de tíz másodperccel a dudaszó előtt Kis Gábor káprázatos centergólt szerzett (9–7), így jöhetett a kétszer három perces hosszabbítás.

A „túlóra” első részében egyetlen olasz találat született (9–8), majd a második elején Milan Alekszics „mérföldes” lövése a jobb felső sarokban kötött ki (10–8). Aztán kimaradt egy-egy hazai és vendég emberelőny, ám az utolsó másodpercekben egy távoli lövés beakadt Decker Attila kapujába (10–9), így már nem volt szükség büntetődobásokra, a Florentia jutott az elődöntőbe.

Mint ismert, a másik magyar csapat, a Debrecen biztosította a helyét a legjobb négy csapat között.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Szolnoki Dózsa-Közgép–RN Florentia (olasz) 10–9 (3–2, 1–0 1–2, 4–3, 0–1, 1–1)
Tiszaligeti uszoda, 450 néző. V: Bervotets (holland), Spanoudis (görög)
SZOLNOK: DECKER A. – PÁSZTOR 2, Negrean 1, Kovács O. KIS G. 2, Hosnyánszky 1, Gocsics 1. Cs: ALEKSZICS 2, Vörös V. 1, R. Georgescu, Marnitz G., Nyéki. Szakmai igazgató: Kovács István
FLORENTIA: MINETTI – Lapenna 1, ESPANOL 2, MOLINA 3, Pagani, Coppoli, Bini. Csere: A Di Fulvio 1, Brancatello, F. DI FULVIO 2, Borella, Gobbi. Edző: Leonardo Sottani
Gól - emberelőnyből: 12/3, ill. 10/1
Gól - ötméteresből: –, ill. -
Kipontozódott: R. Georgescu (28. p.), ill. Coppoli (27. p)
Továbbjutott: a Florentina (17–16)
MESTERMÉRLEG
KOVÁCS ISTVÁN, a Szolnok szakmai igazgatója: – Jobban játszottunk, mint az odavágón, és mikor négy góllal vezettünk már kezünkben volt a továbbjutás. Drámai csatában sajnos nem sikerült kiharcolni a négy közé jutást, mert emberelőnyös helyzeteket hibáztunk, és elkerülhető gólokat kaptunk. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult.
LEONARDO SOTTANI, a Florentia vezetőedzője: – Nagyon kemény, de számunkra gyönyörű mérkőzés volt, a végén volt egy kis szerencsénk, de játékosaink nagy szíve és az, hogy rendre jó döntéseket hoztak, megérdemeltté tette továbbjutásunkat.
KORÁBBAN
Dinamo Moszkva (orosz)–Debrecen 5–8 (1–2, 0–3, 2–2, 2–1)
TOVÁBBI EREDMÉNY
Nice-Savona 9–12 (3–1, 3–6, 1–3, 2–2)
Tj: a Savona 27–17-es összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik